Gündem Araç ve plaka sorgulama işlemleri nasıl yapılıyor?

Araç ve plaka sorgulama işlemleri nasıl yapılıyor?

24.09.2016 - 09:47 | Son Güncellenme:

Araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemleri online olarak nasıl yapılıyor? Araç ve plaka sorgulama işleminin tüm detaylarına bu haberimizden ulaşabilirsiniz.

Araç ve plaka sorgulama işlemleri nasıl yapılıyor

Günümüzde en büyük stres kaynaklarından biri olan trafik artık büyük şehirlerde yaşayan vatandaşların bir yerden bir yere ulaşımını oldukça olumsuz etkilemektedir. Trafik sorununu ortadan kaldırmak için her ne kadar toplu taşıma araçlarının kullanımına teşvik olsa da toplu taşıma araçlarındaki konforsuzluk bu çözümü pek te cazip bir hale gelmesini engellemektedir Bu sebepten dolayı vatandaşlar bireysel araç kullanımını tercih ederek bir çözüm bulmaktadırlar. Bu sebepten dolayı her bütçeye uygun araç alım satımı ülkemizde son on yılda oldukça büyük bir artış içindedir. Kimisi sıfır kilometre araç almayı tercih ederken kimisi ise tercihlerini ikinci el araç alımında kullanmaktadı. Fakat ülkemizde teknolojinin nimetlerini sadece hizmet alanında kullananların yanı sıra bir de dolandırıcıların da kullandığı tespit edildi. Bu sayede evraklardaki bilgiler her zaman doğru yansıtılmamaktadır. Eğer sizlerde ikinci el araç almak isterseniz öncelik ile güvenlik açısından Araç Sorgulama ve Plaka Sorgulama işlemini yapmanız gerekecektir. Bunun sebebi sadece güvenilir bir alım satım yapmak değil aynı zamanda da kullanmakta olduğunuz araca dair borcun olup olmadığını da sorgulatmaktır.

ARAÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

PLAKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Eğer sizlerde ikinci el araç almak istiyorsanız bu araca dair tüm bilgileri göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Bunun için ise araç Sorgulama ve Plaka Sorgulama işlemi sizlerin güvenliği açısından oldukça önemlidir. Araç Sorgulama ve Plaka sorgulama işlemi sırasında aynı zamanda aracın geçmiş döneme ait bir vergi borcu olup olmadığı hakkında da bilgi edinebilirsiniz. Araç Sorgulama ve Plaka Sorgulama işlemi için daha önceden bulunduğunuz ilin ve semtin vergi dairesine gitmeniz gerekecekti. Artık gelişen teknolojinin bu hizmette kullanılması ile artık bu devir kapandı diyebiliriz. Araç Sorgulama ve Plaka Sorgulama işlemi için önceden olduğu gibi artık kurumlara gitmenize gerek kalmadan internet üzerinden online olarak gerçekleştirebilmeniz mümkündür. Bunun için ayrıca bir şifreye ihtiyacınız olmayacaktır.

Gelir İdaresi Başkanlığına bağlı olan ve Gelir İdaresi Başkanlığının sunduğu online hizmet olan internet vergi dairesinin resmi web sitesi üzerinden araç Sorgulama ve Plaka Sorgulama işleminizi sadece bir kaç tık ile başarılı bir şekilde gerçekleştirebileceksiniz. Girdiğiniz sistem sizlerden bazı bilgilerinizi isteyecektir.Bu bilgileri uygun boşluklara eksiksiz bir şekilde yazmanız işleminizin doğru sonuç verebilmesi adına önemlidir. Plaka bilgilerinizi ve kimlik bilgilerinizi yazdıktan sonra sizden istenilen bilgilerin aşağısında bulunan koyu renkte yazılmış tamam butonuna tıklayın. Ve artık Araç Sorgulama ve plaka sorgulama işleminizi gerçekleştirebilmeniz için hiç bir engelle karşı karşıya kalmayacaksınız.