Gündem Araç vergi borcu sorgulama nasıl yapılır? MTV hesaplama işlemleri

Araç vergi borcu sorgulama nasıl yapılır? MTV hesaplama işlemleri

12.01.2016 - 10:59 | Son Güncellenme:

Araç vergi borcunuzu ödemediğiniz takdirde bir cezaya tabi tutulabilirsiniz. Bu yüzden MTV hesaplama işlemlerinizi sıklıkla yapmalı ve ödemenizi gerçekleştirmelisiniz. Ayrıntıları haberimizde.

Araç vergi borcu sorgulama nasıl yapılır MTV hesaplama işlemleri

Son zamanlarda internetin her alanda aktif olarak kullanılmaya başlanmasıyla birlikte artık araç vergi borcu sorgulama işlemlerini internetten yapabilmek mümkün hale geldi. Türkiye’de Maliye Bakanlığı bünyesinde vatandaşa vergi hizmetlerini ulaştıran Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi web portalı ile birlikte vergi işlem ve hizmetlerinde de internetin sağlayacağı kolaylıklardan ve fırsatlardan yararlanabilme imkanına sahip olunabiliyor. İnternet üzerinde yer alan Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi web portalı vatandaşın sadece dakikalar içerisinde en güncel araç vergi borç durumunu öğrenebilmesine ve hatta sahip olduğu motorlu taşıtın özelliklerine göre ödeyeceği MTV’ nin ne kadar olacağını hesaplayabilmesini sağlayacak MTV hesaplama hizmeti sunuyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

ARAÇ VERGİ BORCU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

MTV HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Günümüz modern teknolojisiyle birlikte yaşamın her alanında önemli çözümler sunacak ve aynı zamanda da hayatı kolaylaştıracak fırsatlardan yararlanılabiliyor. Bu durum aynı zamanda beraberinde pek çok yeni ihtiyacın oluşmasına da yol açıyor. Özellikle günümüz modern toplumlarında ülkelerin ayakta kalabilmesi, zenginleşebilmesi ve vatandaşına daha modern sosyal hizmetler sunabilmesi için vergi sistemleri en temel kaynağı oluşturuyor. Günümüz modern Türkiye’sinde de her ürün veya hizmete yönelik olarak devlet tarafından uygulanan farklı vergi sistemleri bulunuyor. Özellikle Motorlu Taşıt Vergisi (MTV) bu alanda yoğun olarak insanların karşısına çıkıyor.

Haberin Devamı

Günümüz modern teknolojisiyle birlikte otomobil sektöründe yaşanan hızlı gelişimler birbirinden farklı özellik ve kapasitelere sahip olan modellerin insanlara sunulabilmesine imkan veriyor ki bu durumda günümüz modern çağında MTV oranlarında önemli değişikliklerin yaşanmasına yol açıyor. İnternet üzerinde yer alan Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi web sayfası üzerinde yer alan MTV hesaplama ekranından kolay bir şekilde yıllık tutar, ilk altı aylık tutar ve ikinci altı aylık tutar şeklinde ayrıntılı şekilde MTV ödemelerini görebilme şansına sahip olunabiliyor.

İnternet üzerinde yer alan bu GİB İnternet Vergi Dairesi web sayfasındaki MTV hesaplama uygulaması sayesinde yılda iki defa olmak üzere ödenen MTV tutarını öğrenmek mümkün oluyor. Ancak vatandaşın MTV hesaplama işlemleri için öncelikli olarak yıl, araç tipi, aracın yaşı ve motor silindir hacmi bilgilerini girmeleri gerekiyor. Böylelikle güncel MTV oranlarını aracının özelliklerine göre öğrenebiliyor. İnternet üzerinde yer alan Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi resmi web sayfasından yapılabilen bir diğer MTV işlemi olan araç vergi borcu sorgulama işlemi ise güncel MTV vergi borç durumunu öğrenilmesini sağlıyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde Gelir İdaresi Başkanlığı İnternet Vergi Dairesi web sayfasındaki ‘Motorlu Taşıt Sorgulaması ve Kredi Kartı ile Ödeme’ ekranından kolay bir şekilde araç vergi borcu sorgulama işlemleri gerçekleştirilebiliyor. Bu web sayfasındaki sorgulama işlemi için öncelikli olarak vatandaşların plaka (varsa özel plaka), T.C. kimlik numarası veya vergi kimlik numarası ve tescil tarihi bilgilerini eksiksiz olarak girmesi gerekiyor. Böylelikle güncel MTV oranları kapsamında bulunan herhangi bir araç vergi borcunun olup, olmadığının kontrolünü dakikalar içerisinde gerçekleştirebiliyor.