Kars Aracın Çarptığı Hamile Tilki 3 Yavru Dünyaya Getirdi

Aracın Çarptığı Hamile Tilki 3 Yavru Dünyaya Getirdi

08.04.2018 - 16:41 | Son Güncellenme:

.

Aracın Çarptığı Hamile Tilki 3 Yavru Dünyaya Getirdi

Kars’ta bir aracın çarpması sonucu ağır yaralanan hamile tilki, 3 yavru dünyaya getirdi.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü ekipleri, Kars’ta bir aracın çarpması sonucu ağır yaralanan hamile bir tilkiyi ihbar üzerine tedavisi için Kafkas Üniversitesi Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezine getirdi. Hemen tedavi altına alınan ağır yaralı tilkinin yapılan ultrason muayenesi sonrasında belden arka ayaklara kadar kısmi felç yaşadığı tespit edildi.
Ultrason esnasında hayvanın hamile olduğunu tespit eden ekipler, yaralı hayvanı iyileştirmek ve doğumu sağlıklı bir şekilde gerçekleştirmek için büyük bir gayret gösterdi. Uzun yıllardır Kars’ta yaban hayatı gözlemlerinde bulunan ekipler, ortalama sıcaklık 12 dereceyi bulduğunda hayvanlarda doğum gerçekleştiği bilgisi üzerine beklemeye başladı. Tedavisi devam eden tilki, 4 Nisan Çarşamba günü tabii yollarla doğumu gerçekleştirdi ve 3 yavru dünyaya getirdi. Yavrulardan birisi ise oksijensiz kaldığı için her türlü çabaya rağmen kurtarılamadı.
Kars Kafkas Üniversitesi Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde hayatta kalmaları sağlanan diğer iki yavru tilkiye ise anne tilkinin genel kondisyon şartlarının çok iyi olmaması sebebiyle anne tarafından kısmen karşılanabilen besin ihtiyacı, ekip tarafından hazırlanan özel mama karışımları ile sağlanıyor.
Gerek DKMP ekipleri gerekse rehabilitasyon merkezi ekipleri bu yavruların ve annenin sağlıklı bir şekilde hayatını sürdürebilmeleri için elinden gelen gayreti gösteriyor.