Otomobil Araçlara yerinde erken teşhis

Araçlara yerinde erken teşhis

11.12.2006 - 00:00 | Son Güncellenme:

Bosch’un yeni arıza tespit cihazı, son teknoloji araçların arızalanması halinde sorunu servise götürmeden yerinde belirleyebiliyor

Araçlara yerinde erken teşhis

 

Haberin Devamı

Çağnur Hatipoğlu

Geçen günlerde sona eren ve İstanbul’daki CNR Fuar Merkezi’nde düzenlenen “Otomotiv Yan Sanayi ve Yedek Parça Fuarı”nda ilk kez tanıtılan Bosch’un yeni arıza tespit cihazı, son teknoloji araçların arızalanması halinde sorunu servise götürmeden yerinde belirleyebiliyor.
Bosch’un yeni profesyonel araç kontrol cihazı, araç sahiplerinin ve gezici servislerin de işini kolaylaştıracak. 24 saat trafikte arızalanan araçların imdadına yetişen gezici servisler, artık sorunu servise götürmeden de, yerinde teşhis edip müdahale edebilecek.
Benzerlerinden farklı olarak herhangi bir kablo veya aparat gerektirmeden “bluetooh” teknolojisiyle çalışan cihaz, arızalı aracın sorununu bilgisayara anında aktarıp sorunu görüntülü şekilde ekrana yansıtıyor. Son teknolojiyle üretilen farklı marka araçların tümünde kullanılabilen cihaz, Türkçe mönüye sahip. Yılda 4 kez güncelleme ve bu sayede yeni araçlara bağlanabilme imkânına sahip olan Bosch’un yeni “KTS Test Cihazı”nda hata kodu okuma, bilgilerin resimli gösterimi, Multimetre testi (Gerilim, akım ve direnç ölçümü, parça testi) özellikleri bulunuyor.