Gündem Araçta Türk bayrağı yoktu

Araçta Türk bayrağı yoktu

27.02.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Eski Dışişleri Bakanı ve bir dönem NATO’nun Afganistan Kıdemli Sivil Temsilcisi görevini yürüten Hikmet Çetin, Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada, Kabil’de Türk askerlerinin bulunduğu araca yapılan bombalı saldırının Türk askerlerine yönelik bilinçli bir saldırı olmayacağı düşüncesini taşıdığını söyledi.

Araçta Türk  bayrağı yoktu

“Bu olay olduğunda da temaslar yapmaya, tahminler yürütmeye çalıştım. Bilerek veya isteyerek Türk araçlarına, Türk askerlerine yönelik bir saldırı olmayacağı düşüncesindeyim” diyen Çetin, araçların “corps diplomatique” plaka taşıdığını ve üzerinde Türk bayrağı ya da arma gibi herhangi bir işaret bulunmadığını ifade etti. Çetin olayı şöyle anlattı:
“NATO karargâhından çıkıp orada büyükelçimiz Aramaz’ı almaya geliyorlar. Alıp karargaha götürecekler. Eğer Sayın Aramaz hedef olmuş olsaydı, izlemiş veya takip etmiş olsalardı o zaman beklerlerdi, gelip Aramaz’ı alsınlar. Karargaha giderken yolda yaparlardı” dedi. Taliban’ın, “Araçların ABD’ye ait olduğu” yönündeki açıklamasına işaret eden Çetin, NATO karargâhıyla ABD elçiliğinin aynı yolu kullandığını söyledi.