Ankara Arakan'da Müslümanlara Yapılan Katliama Tepkiler

Arakan'da Müslümanlara Yapılan Katliama Tepkiler

15.09.2017 - 16:25 | Son Güncellenme:

.

Arakanda Müslümanlara Yapılan Katliama Tepkiler

ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ın Cizre ilçesinde, Arakan'daki Müslümanların katledilmesi protesto edildi.

Haberin Devamı

Aralarında Mustazaflar Cemiyeti ve Memur Sen'in de bulunduğu bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Nuh Nebi Camisi'nde Cuma namazı çıkışı katliamı protesto etti.

Sivil toplum kuruluşları adına açıklama yapan Mustazaflar Cemiyeti Üyesi Abdullah Kurami, Müslümanların diri diri yakıldığı, bedenlerinin acımasızca parçalandığı görüntüler karşısında susmak, sessiz kalmak ve harekete geçmemenin yapılan katliamlara ortak olmakla eş değer olduğunu savundu.

Zalimlerin katliamlarını sürdürdüğünü belirten Kurami, şöyle konuştu:

"Bugünlerde şahit olduğumuz Arakan Müslümanlarının yaşadıkları, yeni vuku bulan saldırılar değildir. Gerçek olan, bu sorunun ve soykırım hesaplarının yüzyıllardır var oluşudur. Maalesef bir gerçek daha var ki, bu zulmü yaşayan Müslümanlar İslam dünyası tarafından sahiplenilmemiştir. Bugün insanlığa düşen görev, zalimlerin insanlık dışı eylemlerini artık görüp eyvallah etmemeleridir. Zulmü en güçlü yöntemlerle zalimlerin yüzüne çarpmaktır."

Haberin Devamı

Arakan'ın dünya Müslümanları için büyük bir imtihan olduğunu kaydeden Kurami, Filistinli Müslümanların katledildiği silahların Budist çetelerin elinde olduğunu öne sürdü.

Kurami, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar dileğinde bulundu.