Kayseri Arakan'da Müslümanlara Yönelik Katliama Tepkiler

Arakan'da Müslümanlara Yönelik Katliama Tepkiler

30.08.2017 - 14:09 | Son Güncellenme:

.

Arakanda Müslümanlara Yönelik Katliama Tepkiler

KAYSERİ (AA) - Memur-Sen İl Temsilcisi Aydın Kalkan, Myanmar'ın Arakan eyaletinde soykırıma dönüşmüş korkunç bir zulm ve insanlık trajedisi yaşandığını belirterek, Müslümanlara ait evlerin sistematik bir şekilde yıkılmasını kınadı.

Haberin Devamı

Kalkan, Cumhuriyet Meydanı'nda yaptığı basın açıklamasında, Myanmar ordu güçleri ve Budist rahipler öncülüğünde şiddeti giderek artan ve yaygınlaşan saldırılar sonucunda son 3 günde Arakan'ın çeşitli köylerinde yaklaşık 3 bin Müslümanın katledildiğine ve 100 binden fazla Müslüman'ın yerinden edildiğine dair vahim haberler geldiğini ifade etti.

Hiçbir suçu, günahı olmayan ve son derece kötü fiziki koşullarda yaşamaya mahkum edilmiş insanların, anlaşılmaz siyasi, ideolojik hesaplarla kadın, genç, yaşlı, çocuk demeden en acımasız, en vahşi yöntemlerle öldürüldüğüne dikkati çeken Kalkan, şunları kaydetti:

"Bütün insanlığın gözleri önünde hiçbir hak, hukuk, adalet ve etik ilkelere itibar etmeksizin işlenen kitlesel cürüm ve cinayetlere başta Birleşmiş Milletler olmak üzere, devletler, siyasetçiler, aydınlar, sanatçılar, gazeteciler, sivil toplum örgütleri özetle bütün dünya sessiz kalmaktadır. Sözde medeni dünya insan hakları ve özgürlüğüne ilişkin tüm ilkelerini çiğnemiş, ayaklar altına almıştır."

Haberin Devamı

Kalkan, Arakan'daki Müslümanlara bir an önce destek verilmesi gerektiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Kardeşlerimize bugün destek vermezsek ne zaman vereceğiz? Aile bütünlükleri parçalanarak evlerinden sökülüp atılan, sınırlar ötesine sürgün edilen, zenginliklerine el konulan kardeşlerimize acımasızca öldürüldükleri bugün değilse ne zaman yardım edeceğiz? İslam kardeşliğinin hayatı saran, kucaklayan yakınlığı, içtenliği ne zaman yaşanacak? Türkiye, İslam Ülkeleri İşbirliği Teşkilatını hemen aktif olarak devreye sokmalıdır. İslam ülkeleri kendilerini teslim alan ataletten bir an önce kurtulmalı, tarihi, siyasi, ekonomik sorumluluklarını acilen yerine getirmelidir. Sivil toplum örgütleri kardeşlerimizin sorun ve ihtiyaçlarıyla daha yakın, daha yoğun ilgilenmeli, gittikleri her yerde bu zulme karşı farkındalık oluşturacak etkinlikler yapmalı, demokratik eylemler yapmalıdır."