Şanlıurfa Aralarında Husumet Bulunan Aileler Barıştı

Aralarında Husumet Bulunan Aileler Barıştı

26.05.2017 - 16:10 | Son Güncellenme:

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde, yaklaşık 2 ay önce iki aile arasında bir kişinin öldürülmesi 3 kişinin de yaralanmasıyla başlayan husumet, barış yemeğiyle sona erdi

Aralarında Husumet Bulunan Aileler Barıştı

ŞANLIURFA (AA) - Viranşehir ilçesinde yaklaşık 2 ay önce iki aile arasında bir kişinin öldürülmesi, 3 kişinin de yaralanmasıyla başlayan husumet, barış yemeğiyle son buldu.

Haberin Devamı

Yaklaşık 2 ay önce Viranşehir ilçesinde, Mahmut Başkurt'un (42) öldürülmesi ve 3 kişinin de yaralanmasıyla Kırvar ile Hadidi aşiretleri arasında başlayan husumet, Toplumsal Barışı Sağlama Derneği Başkanı Dr. Feridun Öncel, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek ve eski AK Parti Milletvekili Seyit Eyüpoğlu'nun girişimleriyle kan davasına dönüşmeden kısa sürede sonlandırıldı.

Haliliye ilçesindeki bir restoranda düzenlenen barış yemeğinde taraflar bir araya gelerek barıştırıldı.

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, burada yaptığı konuşmada, peygamberler şehrinde güzel bir olaya şahitlik etmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

İki aşiret arasındaki kavganın barışla sonuçlanmasında emeği geçenlere teşekkür eden Tuna, "Çevremizdeki birçok bölgede olaylar yaşanırken, kendi içimizde, akrabalarımızla ve komşularımızla dargınlık yaşanmamalıdır. Kısa bir süre içinde barışın sağlanması takdire şayandır. İki aile fertlerini ve aracı olan herkesi tebrik ediyorum." dedi.

Haberin Devamı

Feridun Öncel ise iki aile arısında istenmeyen bir tatsız olay yaşandığını anımsatarak, ramazan ayı öncesi barışa "evet" diyerek ulvi bir davranış sergileyen iki aileye teşekkür etti.

Konuşmaların ardından iki ailenin büyükleri tokalaşarak husumete son verdiler.

Barış yemeğine, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Kemal Timuroğlu, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve iki ailenin yakınları katıldı.

Viranşehir ilçesinde 17 Mart'ta nakliyeciler arasında çıkan kavgada, 4 kişi yaralanmış, hastaneye kaldırılan yaralılardan Mahmut Başkurt, müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.