Gündem 'Arap Emrah' saklandığı gecekonduda yakalandı

'Arap Emrah' saklandığı gecekonduda yakalandı

21.02.2019 - 10:14 | Son Güncellenme:

İstanbul Sultangazi’de kurduğu çetesiyle hırsızlıktan gasp ve yağmaya, yaralamadan öldürmeye kadar değişik suçlara karışan ve 4 ayrı cinayetten hakkında yakalama kararı bulunan Arap Emrah lakaplı Emrah Sever Sultangazi’de saklandığı gecekonduda polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Arap Emrah saklandığı gecekonduda yakalandı

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen ve aynı zamanda terör örgütü DHKP-C’nin eski bir militanı olan Emrah Sever, İstanbul Adliyesi önünde Eylül 2017 de hasım olduğu başka bir çeteyle girdiği silahlı çatışma ve adamlarıyla birlikte çalıp gasp ve hırsızlık olaylarında kullandıktan sonra Alibeyköy Barajı’na attığı otomobillerle gündeme gelmişti.

Haberin Devamı

ESKİ DHKP-C MİLİTANI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri İstanbul Adliyesi önünde 21 Eylül 2017 günü yaşanan silahlı çatışmanın ardından köşe bucak aradığı ve geçtiğimiz yıl düzenlediği 2 ayrı operasyonda çok sayıda adamını gözaltına aldığı çete elebaşı Emrah Sever’in Sultangazi’de bir gecekondu da saklandığını belirledi. Yapılan takip ve izlemelerin ardında sabah saatlerinde Sultangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin desteğiyle belirlenen adrese baskın düzenleyen Organize Suçlarla Mücadele ekipleri Emrah Sever’nin saklandığı evin etrafını çembere alarak teslim ol çağrısında bulundu. Baskına uykuda yakalanan çete elebaşı Arap Emrah çağrıda bulunan polis ekiplerine direnmeyip teslim oldu.

Haberin Devamı

16 AYLIK FİRAR

Vatan caddesinde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülerek sorguya alınan Arap Emrah, işlemlerinin ardından 16 ay önce önünde filim çevirir gibi hasımı Volkan Reçber ve adamlarıyla çatışmaya girdiği İstanbul Adliyesine sevk edildi.

ESKİ ORTAĞIYLA HASIM OLDU

Bir dönem terör örgütü DHKP-C içerisinde faaliyetlerde bulunup ardından, kriminal suç ortağı Volkan Reçber ile birlikte çete kurup Gaziosmanpaa, Bayrampaşa ve Sultangazi üçgeninde hırsızlıktan gasp ve yağmaya, silahlı baskından yaralama ve cinayete kadar birçok suça karışan Arapa Emarah, daha sonra hasım olduğu Volkan Reçber ve adamlarıyla çekişmeye girerek Sultangazi de sokak sokak silahlı çatışmalara girişmişti.

GÖLETİ ARABA MEZARINA ÇEVİRMİŞTİ

İki suç örgütü arasında 21 Eylül 2017’de Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi önünde de çatışma yaşanmış ve Western filmlerini aratmayan çatışmaların ardından peş peşe operasyonlar düzenleyen polis, Arap Emrah’ın 13 adamını yakalayıp tutuklatırken hasmı Volkan Reçber ile adamlarına da operasyonlar düzenlemişti. Heriki çeteye yönelik olarak düzenlenen operasyonlarda, bir dönem birlikte hareket eden 2 çetenin hırsızlık, gasp, cinayet ve silahlı baskın olaylarında kullanmak üzere çaldığı otomobilleri Alibeyköyde bulunan Alibey Barajına attığı tespit edilirken, barajda yaptığı aramalarda 9 otomobili baraj sularından çıkaran ekipler, 4 ayrı cinayet olayının da arap Emrah çetesi tarafından Emrah Sever’in azmettirmesiyle gerçekleştirildiğini tespit etmişti.