Ekonomi Arap ülkelerine yatırım çağrısı

Arap ülkelerine yatırım çağrısı

12.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, “Biz üretelim sizler alın demiyoruz. Gelin birlikte şirketler kuralım. Yemen’den, Suudi Arabistan’dan, Katar’dan, Kuveyt’ten, Lübnan’dan ve diğer ülkelerimizden gelin bir Türk firmasıyla birlikte çalışalım, kazanalım, refah seviyemizi artıralım diyoruz. Başkalarının yaptığı gibi bire imal edelim bine satalım demiyoruz. Birlikte üretelim birlikte pazarlayalım. Birlikte kazanalım” dedi.

Arap ülkelerine yatırım çağrısı

Elvan, Kalkınma Bakanlığı ile Mersin Valiliği himayesinde, Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı, Çukurova Kalkınma Ajansı ve Türk-Arap Ülkeleri İş Adamları Derneği (TURAB) koordinasyonunda Mersin’de gerçekleştirilen 1. Türk-Arap Ekonomi Zirvesi’nde şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“Bir ve beraber olduğumuz sürece başaramayacağımız hiçbir şey yoktur. Güçlü iktisadi ve ticari birliktelik sayesinde, ülkelerimiz önümüzdeki dönemde küresel ekonomide önemli aktörler olacak. Buna inanın.”

Yemen Sanayi ve Ticaret Bakanı Muhammed Abdulvahid el-Maitimi, “Türkiye hem güce, hem fikre sahip bir ülke” dedi. Al Ajaji Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmad Al Ajadi, “Türkiye devleti yatırımcılara ciddi şekilde güven vermekte. Türkiye güvenli bir ülkedir” diye konuştu.

Türk-Arap Ülkeleri İş Adamları Derneği (TURAB) Genel Başkanı Canan Sunay, “Kardeşliğimizi ekonomi ve ticaret alanında berekete ve ortak kazanca çevirmek zorundayız” diye konuştu.