Cadde ‘Arapsaçı' filmi için Yeşilçam benzetmesi

‘Arapsaçı' filmi için Yeşilçam benzetmesi

23.03.2018 - 09:52 | Son Güncellenme:

30 Mart’ta seyirciyle buluşacak olan komedi türündeki ‘Arapsaçı’ filminin yönetmeni Ömer Faruk Yardımcı, başrol oyuncuları Açelya Topaloğlu ve Hakan Meriçliler, Nişantaşı Üniversitesi öğrencileriyle söyleşide bir araya geldiler.

‘Arapsaçı filmi için Yeşilçam benzetmesi

Nişantaşı Üniversitesi Maslak 1453 Kampüsü’nde gerçekleşen ve radyo, televizyon, sinema bölümü öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği buluşmada ‘Arapsaçı’ filminin senaryosundan, çekimlerine ve oyuncu kadrosuna kadar birçok konu hakkında konuşuldu.

Haberin Devamı

'Karakterler bizden biri'
Arapsaçı filminin Yeşilçam’a benzediğini belirten yönetmen Ömer Faruk Yardımcı, “Hikaye anlatmak önemli. Dikkat edin, Yeşilçam’da herkes bizden birileriydi. Bugün hala Şekerpare, Kibar Feyzo ya da Tosun Paşa’yı 20 kez olsa izliyoruz. Arapsaçı’nda da karakterler bizden biri. O yüzden Yeşilçam’a benziyor” dedi.

“Arapsaçı’nda oynamak istedik çünkü…”
Filmde kedisi olan acınası bir adamı canlandıran Hakan Meriçliler, “Senaryoyu elime aldığımda başta ‘Ben bu rolü zaten oynamıştım’ dedim. Sonra merak edip beşinci sayfaya kadar okudum. Sayfa 10’a 20’ye 40’a kadar derken tüm senaryoyu -diğer roller de dahil- okudum. Sayfalara notlar bile aldım. Senaryonun sıcaklığına, samimiyetine, düşünülüş biçimine bayıldım. Bütün karakterleri okudum; o eskilerde olan tat, Arapsaçı’nda var. Yönetmeni ve diğer oyuncularıyla da tanışınca oynamak istedim” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

"Yoruldum artık"
Söyleşide öğrencilerin özel hayat ile ilgili sorularını da yanıtlayan Hakan Meriçliler, bir röportajında söylediği "Ben aşkın darbelisini seviyorum" ifadesi hatırlatılınca, “Evet, darbe yiye yiye bakın bu hale geldim! Bünye gereği sorunlu kadınları tercih ediyorum. Onları tedavi ederken ben ruh sağlığımı yitiriyorum. Açıkçası yoruldum artık” dedi.

"Farklılıkları seviyorum"
'Arapsaçı' filmi başladığı sıralarda TV’de 'Meryem' dizisinde rol alan Açelya Topaloğlu, film hakkında, “Ben farklılık seviyorum. Filmde başrolün bir ceket olması beni çekti. Tek bir ceket, birçok karakteri birbirine bağlıyor. Arapsaçı’nda tıpkı Yeşilçam filmlerinin samimiyeti var” ifadeleridi kullandı.

“Şener Şen hayranıyım”
Oyunculuğunun yanı sıra yaptığı mimiklerle çok konuşulan Açelya Topaloğlu, bir öğrencinin sorusu üzerine, “İtiraf ediyorum; Şener Şen hayranıyım. Bazı rollerde elimde olmadan mimiklerim kayıyor. Bir de ne olduysa 'Kaçak Gelinler' dizisinden sonra oldu. İlk birkaç bölümde sahnem vardı ama repliğim yoktu. Sadece mimik yaptım” dedi.
Yaklaşık bir saat süren söyleşi, Arapsaçı ekibine plaket verilmesinin ardından sona erdi.