Kars Aras Anadolu Lisesi'nde Öğrencilere Otel Konforunda Hizmet

Aras Anadolu Lisesi'nde Öğrencilere Otel Konforunda Hizmet

20.02.2018 - 10:37 | Son Güncellenme:

.

Aras Anadolu Lisesinde Öğrencilere Otel Konforunda Hizmet

KARS (AA) - Kars'ın Kağızman ilçesindeki Aras Anadolu Lisesi pansiyonunda, öğrencilere otel konforunda hizmet veriliyor.

Haberin Devamı

200 kişilik pansiyonu, açık büfe kahvaltısı ve 7/24 sıcak su imkanı bulunan Aras Anadolu Lisesi'nde, 15 Temmuz Demokrasi köşesi, Yabancı Dil Sokağı ve Edebiyat Sokağı bölümleri de öğrencilerin ilgi odağı oldu.

Okul Müdürü Tufan Ayhan, yaptığı açıklamada, okuldaki pansiyonun açılmasıyla köylerden gelen öğrencilerin büyük kolaylık sağlandığını ifade ederek, "Devletimizin sağladığı bütün imkanlarla, mevcut köylerden gelen öğrencilerimiz burada geniş, ferah ve samimi bir aile sıcaklığı ortamında pansiyonumuzda kalarak eğitim hayatlarını devam ettirmektedir." dedi.

Okuldaki temizliğe önem verdiklerini anlatan Ayhan, "Lavabo, yemekhane ve banyo gibi çok kullanılan bölümler görevliler tarafından sık sık dezenfekte edilerek, adeta otel konforunda öğrencilere hizmet veriyoruz. Öğrencilerin akademik ve sosyal başarılarını arttırmaya yönelik pansiyonumuzda, etütler ve okuma saatleri düzenlenmektedir." diye konuştu.

Haberin Devamı

Ayhan, öğrencilerin akademik ve sosyal yönlerini geliştirmek amacıyla okul veli işbirliği çerçevesinde, çalışma yaptıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Öğrencilere bilimsel düşünce becerisi kazandırma adına TÜBİTAK proje ölçütlerine uygun projeler üzerinde çalışılmaktadır. İl ve İlçe genelinde yapılan sportif ve kültürel yarışmalarda okulumuz büyük başarı göstermektedir. Kız voleybol takımımız Sarıkamış Spor Lisesine finalde maçında il ikincisi olarak ilçemizin ve okulumuzun göğsünü kabartmışlardır. Ayrıca İlçemizde beş lisenin katılımıyla yapılmış olan Siyer-i Nebi yarışmasında birinciliği ve üçüncülüğü okulumuz öğrencileri kazanmıştır."