İstanbul ARAŞTIRMA UZMANI DAŞDEMİR: “HALK, BAŞBAKANA SAHİP ÇIKIYOR"

ARAŞTIRMA UZMANI DAŞDEMİR: “HALK, BAŞBAKANA SAHİP ÇIKIYOR"

03.03.2014 - 11:30 | Son Güncellenme:

.

ARAŞTIRMA UZMANI DAŞDEMİR: “HALK, BAŞBAKANA SAHİP ÇIKIYOR

Optimar Araştırma A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Daşdemir, halkın Başbakan'a sahip çıktığını, AK Parti seçmeninde harhangi bir sapma olmayacağını söyledi.
“21 senelik araştırma firması Optimar’ın Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Daşdemir, Kanal A televizyonunda Ali Güney’in hazırlayıp sunduğu “Anketlerin Dili” programında açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Kemal Görmez ve Prof. Recep Bozlağan’la birlikte katıldığı canlı yayında anket firmalarını da eleştiren Hilmi Daşdemir, “Seçim anketlerini birçok belediyenin ve adayın propaganda malzemesi yapmak için kullandığını görüyoruz. Anketler, propaganda malzemesi olmamalı. Anketler hataları görebilmek için fırsattır. 21 senedir sektörde olan bir araştırma firmasıyız. Buna rağmen hiçbir belediyenin ve adayın sipariş üzerine elimize tutuşturduğu anketi hazırlayıp, hiçbir siyasinin malzeme olarak kullanmasına alet olmadık” dedi.
Araştırma Uzmanı Hilmi Daşdemir, “AK Parti seçmeni genel başkanına sahip çıkıyor. 17 Aralık’tan bu yana yaşananlar olmasaydı, AK Parti’nin 30 Mart yerel seçimlerinde alacağı oy, yüzde 40’ların altında olurdu. Şimdi ise yerel seçim atmosferinin dışına çıkıldı. AK Parti’nin oyları kemikleşti. Belirli çevreler ısrarla AK Parti’nin oy kaybettiğini, AK Parti seçmeninin partiyi sorguladığını belirtiyor. Sorgulayanların oranı yüzde 10’ü geçmiyor ve sorgulayanlar da yine AK Parti’ye verecek gibi duruyor. Muhalefet - AK parti kavgası değil, Cemaat- AK Parti kavgası var. Bu durum muhalefetin güçsüzlüğünü de gösteriyor. Yaptığımız 3 ayrı ankette de cemaatin dış güçlerle işbirliği yaptığı algısı hakim ve bu da AK Parti’nin elini güçlendiriyor” diye konuştu.
"AK PARTİ’Yİ HEZİMET DEĞİL, YENİ BİR ZAFER BEKLİYOR"
Hilmi Daşdemir, açıklamalarının devamında, “30 Mart seçimlerinde vatandaş partiye mi, adaya mı oy verecek soruruyla çok karşılaşıyorum. 17 Aralık olmasaydı, gerçek anlamda aday gösterilen isimlerin belirleyici olacağını düşünüyordum. Ancak Optimar olarak yaptığımız son iki araştırmada, vatandaşın Başbakan Erdoğan’dan yana tavır alabildiğini rahatlıkla görebiliyor, AK Parti’nin oy kaybına uğramadığını anlıyoruz. 17 Aralık’tan bugüne, özellikle son bir hafta içinde yaşanan gelişmeler üzerine, AK Parti’nin oylarını koruyacağını hatta 1-2 puanda üzerine koyabileceğini düşünüyorum. 2007 ve 2011’de yaptığımız saha çalışmalarında AK Parti’nin oylarının yükseldiğini ilk olarak biz söylemiş, 2009 yerel seçimlerinde de AK Parti’nin oylarının Yüzde 40’ın altında çıktığını saha araştırmalarımızla açıklamıştık. Bu yerel seçimde ise algılar çok farklı ve yerel bir yarış hakim değil. Bu nedenle AK Parti’nin 30 Mart değil, zaferle çıkabileceğini söylemek mümkün. Optimar Araştırma olarak yaptığımız tüm saha araştırmaları bu sonucu gösteriyor” dedi.