Samsun ARAŞTIRMACI-YAZAR SADIK ALBAYRAK OMÜ’DE

ARAŞTIRMACI-YAZAR SADIK ALBAYRAK OMÜ’DE

09.11.2015 - 15:32 | Son Güncellenme:

.

ARAŞTIRMACI-YAZAR SADIK ALBAYRAK OMÜ’DE

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen ’Kültür Tarihimizde Matbuat’ konulu söyleşi de Araştırmacı-Yazar Sadık Albayrak, üniversite öğrencileriyle bir araya geldi.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde gerçekleşen söyleşide Yazar Sadık Albayrak, öğrencilerle bir araya geldi. Söyleşiye Albayrak’ın yanı sıra Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurdan Öncel Taşkıran, yaygın gazete temsilcileri ve öğretim görevlileri de katıldı.
Konferans salonundaki üniversite öğrencilerine seslenen Araştırmacı-Yazar Sadık Albayrak, yaşamında önemli tecrübeleri paylaştı. Albayrak, "Yeni nesil tam olarak matbuat kavramını bilmiyor. Bugün bu söylemin yerine basın deniliyor. Gençler, hem şanslısınız hem de şanssızsınız. Tarihimizi yeterine öğrenemiyoruz. 1920’li yıllarda yazılmış Nutuk bugün ilk nüshasından okunamıyor. Fakat bir İngiliz çocuğu Şekspir’i bugün okuyabiliyor. Bir Viktor Hügo’nun Sefiller adı eserini okuyabilir. Soruyorum sizlere; Çalıkuşu’nun eski dille yazılmış olanını okuyabilir misiniz? Çalıkuşu’nun ilk nüshası ile Latince arasında ki uçurumu görüyoruz. Bizlere bu şekilde öğretildiği için geçmiş dönemlerdeki eserleri bugün gençlerimiz okuyamıyor. Bize zamanında öyle bir tokat vuruldu ki! Bugün bu önemli eserlerimizi gençlerimiz kolaylıkla okuyamıyor” dedi.
Kendi hayatından kesitler anlatan Araştırmacı-Yazar Albayrak, ayrıca İletişim Fakültesi Dekanı’na teşekkürlerini sunarak konuşmasını bitirdi. Söyleşi Albayrak’ın konuşmasının ardından son buldu.