Gündem Arcayürek için son görev

Arcayürek için son görev

26.06.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Haberleri ile farklı dönemlerde gündeme damga vurmuş, Türk basınının usta isimlerinden Cumhuriyet gazetesi yazarı Cüneyt Arcayürek, son yolculuğuna uğurlandı.

Arcayürek için son görev

Arcayürek’in Maltepe Camii’ne kılınan cenaze namazına, Geçici Meclis Başkanı Deniz Baykal ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı.

Haberin Devamı

Arcayürek’in cenaze namazı Maltepe Camii’nde kılındı. Cami avlusunda taziyeleri, Arcayürek’in eşi Esin Arcayürek ile Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar kabul etti. Törene; TBMM Geçici Başkanı CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, CHP milletvekilleri Mustafa Balbay, Tuncay Özkan, Utku Çakırözer, Enis Berberoğlu, Aytun Çıray, Arcayürek’in aile yakınları yanı sıra eski CHP Milletvekili Güldal Mumcu, gazeteciler Altan Öymen, Hasan Cemal, Emre Kongar ile bazı meslektaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Türk basının kaybı

Cenaze namazı öncesinde Arcayürek ile ilgili duygularını aktaran Baykal, “Tutarlılığın ilke ve inanç anlayışının ön planda olduğu, siyasi duruşun önemsendiği, bu doğrultuda bütün çabasıyla mesleğini yapmayı tek amaç bilen bir meslek ahlakının, bir gazetecilik anlayışının son büyük temsilcilerinden birisiydi” dedi. Baykal, gazetecilik ve siyaset anlayışının, basına hakim olan ilkelerin ve değerlerin çok köklü bir değişim yaşamasına karşın, Arcayürek’in, hiçbir şey değişmemiş gibi aynı doğrultuda kararlılıkla mesleki çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. Balbay da, Arcayürek’in içinde hep yeniyi arama ve büyük bir yazma duygusu ve okura ulaştırma duygusu olduğunu belirterek, “Haberciliğin başı sağ olsun diyorum. Uzun yıllar soluksuz bu mesleği sürdürebilmek Türkiye’de çok çok zor ama Arcayürek bunu başarmış biriydi” dedi.

Haberin Devamı

Dündar da, duayen bir meslek büyüğünü kaybettiklerini söyleyerek, “Yeri kolay doldurulamaz bir isim. Ama onun ilkelerini, onun anısını yaşatmaya gayret edeceğiz” diye konuştu.

Öymen de Arcayürek’in bütün yakınlarına ve okurlarına, meslektaşlarına başsağlığı dilediğini ifade etti.

‘Benim için babaydı’

Hasan Cemal, Arcayürek’in kendisi için meslektaş değil bir baba olduğunu belirterek, “Hakikaten haberle yaşayan, ‘haber atlatma’yla yaşayan, bunu yapamadığı günlerde de huzursuz olan bir ağabeyimizdi. Gazeteci milletinin başı sağ olsun” diye konuştu. Arcayürek’in naaşı, Gölbaşı Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Haberin Devamı

“Bu geçici başkanlık...”
Cenaze töreninin ardından Baykal, Kılıçdaroğlu’nu uğurlamak istedi. Ancak Kılıçdaroğlu, Meclis Başkanı’nın protokolde önde olmasına göndermede bulanarak, “Olmaz efendim, lütfen” diyerek kendisinin uğurlaması gerektiği yönünde davranışta bulundu. Baykal ise tebessüm içinde “Buyurun buyurun lütfen. Bu geçici başkanlık, geçici başkanlık” diyerek ve el sallayarak CHP liderini uğurladı.