Ankara Arçelik Perakende Akademisi İlk Mezunlarını Verdi

Arçelik Perakende Akademisi İlk Mezunlarını Verdi

04.04.2018 - 12:43 | Son Güncellenme:

Arçelik Türkiye Genel Müdürü Dinçer: "Eğitim programını tamamlayan yetkili satıcılarımızın büyüme oranı ortalamasının, tamamlamayanlara kıyasla yüzde 9 daha fazla olduğunu tespit ettik"

Arçelik Perakende Akademisi İlk Mezunlarını Verdi

İSTANBUL (AA) - Arçelik'in, mükemmel müşteri deneyimi yaşatmak amacıyla modern yaklaşım ve uygulamalarını perakende çalışanlarına aktardığı Perakende Akademisi ilk mezunlarını verdi.

Haberin Devamı

Arçelik'ten yapılan açıklamaya göre, Arçelik Perakende Akademisi'nin Koç Üniversitesi Yönetici Geliştirme Programları iş birliğiyle gerçekleştirdiği Vizyoner Liderlik Programı'nı tamamlayan 80 yetkili satıcıya sertifikaları verildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer, değişen dünyada bir adım önde olarak fark yaratmak amacıyla müşteriyi merkeze alan, onların hayatlarına dokunarak markalarını geleceğe taşıyan yenilikçi yaklaşımlarla hareket ettiklerini belirtti.

Perakende Akademisi ile dönüşüme öncülük eden bayi ve satış ağlarının, küresel trendler doğrultusunda en üst seviyede bilgi ve donanıma sahip olmasını sağlayarak tüketicilere mükemmel bir müşteri deneyimi yaşatmayı amaçladıklarını aktaran Dinçer, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Arçelik, Türkiye'nin en büyük ve benzersiz bayi ağına sahip. Modern perakendecilik anlayışıyla yetkili satıcılarımıza ve satış temsilcilerimize küresel trendler, ürün ve hizmetler konusunda sağladığımız yüz yüze ve online eğitimlerle mevcut yapıyı daha da güçlendiriyoruz. Perakende Akademisi eğitimleri, satışlara da olumlu yansıyor. Eğitim programını tamamlayan yetkili satıcılarımızın büyüme oranı ortalamasının, tamamlamayanlara kıyasla yüzde 9 daha fazla olduğunu tespit ettik. Sektörümüzde eğitim gelişim süreçlerinde de öncü olarak fark yaratmaya devam edeceğiz."

- Arçelik Perakende Akademisi

Arçelik Perakende Akademisi Vizyoner Liderlik Programı'nda yetkili satıcıların işletme yönetimi anlayışı ve becerilerinin geliştirilmesi amaçlanıyor. Seminer, simülasyon, interaktif sınıf eğitimleri, oyunlar ve akademi portal üzerinden atanan dijital eğitimleri kapsayan müfredat, perakende TV platformu üzerinden paylaşılan yayınlarla da destekleniyor.

Program kapsamında ürün, satış, davranış, finans, işletme-mağaza yönetim becerileri ve teşhir standartları gibi konularda değişen perakendecilik dinamiklerine yönelik eğitimler veriliyor.

Arçelik Perakende Akademisi'nde geçen yıl 130'dan fazla oturum gerçekleştirildi. Sınıf eğitimlerinde 3 bini aşkın katılımcıya ulaşıldı. Perakende Akademisi'nin internet sitesi üzerinden ise 5 bine yakın çalışan toplam 37 bin 300 dijital eğitim içeriğini tamamladı.

Haberin Devamı

Perakende Akademisi, Arçelik Perakende Geliştirme Direktörlüğü tarafından 2016'da kuruldu. Arçelik Perakende Akademisi'nde "Vizyoner Liderliğin" yanı sıra "Etkin Yöneticilik", "Satışta Uzmanlık", "Mağazada Uzmanlık", "Sahada Uzmanlık" ve "Eğitimde Öncülük" programları yer alıyor.