Ardahan Ardahan'da büyüleyen tezhip sergisi

Ardahan'da büyüleyen tezhip sergisi

27.05.2015 - 13:14 | Son Güncellenme:

Ardahan’da “Elvan-ı Serhat” tezhip sergisi açılışı yapıldı.

Ardahanda büyüleyen tezhip sergisi

Ardahan’da “Elvan-ı Serhat” tezhip sergisi açılışı yapıldı.
Ardahan’da tezhib kursunu tamamlayan 22 öğrencinin birbirinden özel 60 eseri Kongre merkezinde sergilendi.
Serginin açılışını Ardahan Valisi Ahmet Deniz ve eşi Olcay Deniz, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Recai Bilgin yaptı.
Tamamı Ardahan’lı kadınlar tarafından yapılan el emeği, göz nuru hat sanatı eserleri büyük beğeni topladı.
Ardahan Valisi Ahmet Deniz’in eşi Olcay Deniz, yüzyıllardır Osmanlı medeniyetlerinin parlayan yıldızı olan tezhip sanatını yaşatmanın sevincini tüm Ardahanlılarla paylaştığını belirterek, ”Ardahanlı kadınlarla birlikte toplam 60 eseri burada sergiledik. 5 aylık bir süre içerisinde bu bölgede sanat adına güzel bir ışık yaktığımıza inanıyorum’’ Dedi
Sergideki eserlerin çok büyük bir özveriyle yapıldığını belirten Vali Ahmet Deniz ise, yapılan eserleri çok beğendiğini ifade ederek, bu tür çalışmalarda yeteneğin çok büyük önemi olduğunu vurguladı.
Vali Deniz, Kendi değerlerimize ve kültürümüze sahip çıkmamız gerektiğini söyleyerek, “ Serhat şehrimiz Ardahan’da böyle güzel sergilerin açılması hepimizi gururlandırıyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." Dedi.
Ardahan Valisi Ahmet Deniz ve beraberindekiler toplam 60 eserden oluşan sergiyi gezdi. Kursiyerlerin yaptığı tezhip tablolarını hayranlıkla inceleyen Vali Deniz, sık sık eser sahiplerinden bilgi aldı.
Kadınların ürettiği el emeği, göz nuru eserler, 1 hafta boyunca ziyaretçilerini bekliyor.