Gündem Ardahan Göle: - 22,5

Ardahan Göle: - 22,5

21.11.2016 - 15:23 | Son Güncellenme:

DOĞU Anadolu Bölgesi'nde kar yağışının ardından başlayan soğuklar nedeniyle süs havuzları, şadırvanlar, nehirler, göller donmaya başladı. Dün gecenin en düşük sıcaklığı Ardahan'ın Göle İlçesinde sıfırın altında 22.5 derece oldu.

Ardahan Göle: - 22,5

Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, gecenin en düşük sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere, Ardahan Göle'de 22.5, Erzincan Refahiye'de 19.6, Ardahan kent merkezinde 18, Kars'ta 8, Erzurum merkez Yakutiye'de 6, Ağrı'da 5, Erzincan'da 4 dereceyi buldu. Kar kalınlıkları ise Ardahan'da 20, Palandöken'de 14, Ergan Dağında 7, Kars ve Sarıkamış'ta 4, Erzurum'da 2 santimetre olarak ölçüldü.

Haberin Devamı

Hava sıcaklıklarının önemli ölçüde düşmesi nedeniyle kent merkezlerindeki şadırvan, süs havuzları buz tuttu. Erzurum'da törenlerin yapıldığı Atatürk Heykeli'nin önündeki süs havuzu da buz tuttu. Ayrıca camilerin önündeki şadırvanlar da buzla kaplandı.

SAÇLARI, KİRPİKLERİ BUZ TUTTU

Ardahan'da sabahın erken saatlerinde dışarı çıkmak zorunda kalan vatandaşların kaş ve kirpikleri buz tuttu.

Uzak yoldan okula yürüyerek gitmek zorunda kalan öğrenciler de zor anlar yaşadı. Birçok okulda zorunlu olmadıkça öğrencilerin dışarı çıkmalarına izin verilmedi. İlkokul öğrencilerinin çoğu da ailelerinin desteği ile okula gitti.

Karayolları 183. Şube Şefliğinden yapılan yazılı açıklamada ise soğuklardan dolayı yollarda buzlanma meydana geldiğine dikkat çekildi.

Haberin Devamı

Açıklamada, karayollarının genelinde buzlanmanın mevcut olduğu belirtilerek, "Özellikle yüksek kesimlerde buzlanma mevcut. Sürücüler gizli buzlanmaya karşı duyarlı ve tedbirli olması gerekir." ifadesine yer verildi.