Ardahan ARDAHANLI AŞIKLAR İSRAİL ZULMÜNÜ KINADI

ARDAHANLI AŞIKLAR İSRAİL ZULMÜNÜ KINADI

01.08.2014 - 16:00 | Son Güncellenme:

.

ARDAHANLI AŞIKLAR İSRAİL ZULMÜNÜ KINADI

Ardahan'da bu yıl 15.'si düzenlenen Ulusal Kültür ve Bal Festivali’nde atışan Aşıklar İsrail katliamını kınadı.
Milli Egemenlik Parkındaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, burada yaptığı konuşmada, festivallerle amaçlarının Ardahan'ın kültürünü ve balını tanıtmak ve bunu tüm dünyaya duyurmak olduğunu söyledi.
Bu festivaller vesilesiyle gurbetçileri kentte ağırlamak istediklerini belirten Köksoy, "Her geçen yıl festivalimizin kurumsallaşması, sürdürülebilir olması esastır. Tabana oturması ve festivalin gerçek amacına uygun süreçlerin yaşanması, amacının halkımıza, şehrimize, ilimize faydalar getirmesi esastır. Biz bu esasları, bu kriterleri her zaman ön planda tuttuk. Bu çerçevede hem belediyenin kurumsal yapısı ile festivali uyumlu hale getirmek için gayret sarf ettik ve çok şükür festivalimizin, şenliğimizin gerçek amacı olan şehrimizin tanıtılması, şehrimizin yerel değerlerinin tanıtılması, ilimizin geleneklerinin, folklorunun, kültürünün tanıtılması ve şehrimizin güzelliklerinin potansiyelinin farkındalığının oluşması amaçlanmaktadır. Ayrıca il dışında yaşayan çok değerli hemşehrilerimizin, yöneticilerimizin, iş adamlarımızın STK’larımızın Ardahan ile akrabaları ile kaynaşmasına vesile olması bizim her zaman birinci amacımız olmuştur" diye konuştu.
Konuşmanın ardından halk oyunları ekibi gösteri yaptı. Buradaki tören, halk ozanlarının atışmalarıyla son buldu. Aşıklar sazıyla sözüyle İsrail zulmünü kınadı. Ardahan Festivalinde atışan aşıklar, sazlarıyla atışma yaparak, zulme sessiz kalan dünyaya mesaj gönderdi.