Ardahan Ardahanlı Binlerce Çocuğun Sünnetçisi Dr. Hasan Avcı

Ardahanlı Binlerce Çocuğun Sünnetçisi Dr. Hasan Avcı

20.06.2018 - 10:55 | Son Güncellenme:

Ardahan Devlet Hastanesinde görevli Operatör Doktor Hasan Avcı, hastaneye sünnet için gelen çocukların yaklaşık yüzde 95'inin sünnetini tek başına yapıyor Ardahan İl Sağlık Müdürü Dr. Erkan Özdemir: "Tek tük yapan var ama Ardahan Devlet Hastanemize gelenlerin yüzde 95'ini Hasan hocamız ve ekibi yapıyor. Vatandaşın memnun olması da bu talebi arttırıyor. Biz de kendisinden memnunuz" Dr. Hasan Avcı: "Haziran ayı gibi bir ayda, yani okulların kapanmaya başlamasıyla yoğunluk oluşuyor. Günlük ortalama 10-15 sünnet işi yapıyoruz. Ayrıca Ardahan'a yaz tatili için gelenler de burada çocuklarını sünnet ettiriyor"

Ardahanlı Binlerce Çocuğun Sünnetçisi Dr. Hasan Avcı

ARDAHAN (AA) - Ardahan Devlet Hastanesinde görevli Operatör Dr. Hasan Avcı, hastaneye sünnet için gelen çocukların yüzde 95'inin sünnetini ekibiyle birlikte tek doktor olarak yapıyor.

Haberin Devamı

Ardahan kent merkezinde özellikle okulların da tatil olmasıyla birlikte başlayan sünnet sezonu nedeniyle aileler sünnet olacak çocuklarıyla Ardahan Devlet Hastanesinin yolunu tutmaya başladı.

Kent merkezinin yanı sıra, ilçe ve köylerde de Ardahan Devlet Hastanesine sünnete gelen çocukların işleminin yaklaşık yüzde 95'i Dr. Avcı tarafından yapılıyor.

2013'de Ardahan'a atanan Avcı, yaklaşık 5 yıllık sürede toplam 2 bin 500 çocuğu sünnet etmeyi başardı.

Yaz sezonu olması dolayısıyla Avcı, günde 10-15 çocuk sünnet ediyor.

Dr. Hasan Avcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, diğer işlerini aksatmadan sünnet işini titizlikle yaptığını ve bu nedenle kendisine talebin arttığını söyledi.

Ardahan'daki görevine 2013 ağustos ayında başladığını ifade eden Avcı, bugüne kadar 2 bin 500 çocuk sünnet ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"O tarihten itibaren baktım ki burada sünnete çok ihtiyaç oluyor. Haziran ayı gibi bir ayda, yani okulların kapanmaya başlamasıyla yoğunluk oluşuyor. Günlük ortalama 10-15 sünnet işi yapıyoruz. Ayrıca Ardahan'a yaz tatili için gelenler de burada çocuklarını sünnet ettiriyor. Çünkü batıdaki hastanelerde sünnet zaten yapılamıyor. Bir de ücretli. Özel hastanelere yönlendiriyorlar."

Çıldır ilçesinde bir günde 30 çocuğu aynı anda sünnet ettiğini dile getiren Avcı, talebin her geçen gün arttığına dikkati çekti.

Hastanede sünnet işine tek doktor olarak baktığını dile getiren Avcı, "Tek tük yapan doktor arkadaşımız var ancak genel itibarıyla bu iş bende. Çok yoğun talep olsa da insanımızı kırmıyoruz, en iyi şekilde yapmaya gayret gösteriyoruz. Randevu alıyorlar, belirlenen saatte işlem yapılıyor. Hastalarımıza verdiğimiz hizmette onlar memnun olunca biz de memnun oluyoruz." diye konuştu.

- İl Sağlık Müdürü Özdemir

Ardahan İl Sağlık Müdürü Dr. Erkan Özdemir de sünnet talebiyle Ardahan Devlet Hastanesine gelen çocukların cerrahi operasyonunun Dr. Hasan Avcı tarafından gerçekleştirildiğini kaydetti.

Avcı'nın talep görmesinin işini titizlikle, severek ve hijyenik ortamda yapmasından kaynaklandığını anlatan Özdemir, "İlimizdeki bu tür ihtiyaçların giderilmesi konusunda doktor arkadaşımız çok güzel bir çalışma yapıyor. Biz de kendisine destek veriyoruz. Benim de branşım olması dolayısıyla Hasan hocamız bu işi çok severek yapıyor. Ayrıca hijyenik bir ortamda yapılıyor. Bu nedenle doktorumuz çok tercih ediliyor." diye konuştu.

Haberin Devamı

Hasan Avcı dışında diğer doktorların çok nadir sünnet işi yaptığını belirten Özdemir, "Tek tük yapan var ama Ardahan Devlet Hastanemize gelenlerin yüzde 95'ini Hasan hocamız ve ekibi yapıyor. Vatandaşın memnun olması da bu talebi arttırıyor. Biz de kendisinden memnunuz. Hasan hocamıza amiri olarak teşekkür ediyorum." dedi.

Özdemir, ekipte görevli hemşirelerin de Hasan Avcı gibi emek verdiğini, bu nedenle işlem yapan tüm ekibin teşekkürü hak ettiğini ifade etti.

Çocuklarını Avcı'ya sünnet ettiren Levent Bilgili ise Avcı'dan çok memnun olduklarını belirterek, "Hasan hocamız sağolsun işini güzel yapıyor. Sünnet etmek istediğimizde ilk bize söylenen isim o oldu. Zaten başka kimse de bu işi yapmıyor." ifadelerini kullandı.