Genel Sağlık Arı sokmasına karşı ne yapılmalıdır?

Arı sokmasına karşı ne yapılmalıdır?

24.03.2014 - 16:56 | Son Güncellenme:

Arı sokarsa ne yapılmalıdır? Arı sokmasına karşı ne yapılmalıdır? İşte arı sokmasına karşı önemli bilgiler...

Arı sokmasına karşı ne yapılmalıdır

Alerjiniz yok ise arı sokmaları genellikle tehlike arz etmez. Arı sokmasının etkileri de kişiden kişiye değişir. Bağışıklık sisteminiz ve metabolizmanızın vereceği tepki farklılık gösterir.

Haberin Devamı

Arı sokmasına karşı alerjiniz var ise en kısa sürede doktora ulaşmak gereklidir. Peki, bu tür bir alerjiniz olup olmadığını nasıl anlarsınız?

Arı sokmasına alerjiniz olup olmadığını nasıl anlarsınız?

Arı sokmasına karşı alerjisi olan kişilerde bazı belirtiler ortaya çıkar. Arının iğnesinin olduğu yer kızarmaya ve kaşınmaya başlar. Arının soktuğu yer şişer. Arı sokmasına karşı alerjiniz olduğunu gösteren en belirgin durum ise nefes alma güçlüğüdür. Arı soktuktan sonra nefes almakta zorlanıyorsanız, karnınız ağrıyor, çarpıntı oluyor ve kumsa ve baygınlık söz konusu oluyorsa alerjiniz var denilebilir. Bu tür belirtiler ortaya çıktığında hızlıca doktora gitmek gerekir. Arı sokmasına karşı alerjisi olan kişilerde "anaflaktik şok" sebebiyle ölümler yaşanabilir.

Haberin Devamı

Arı sokmasına karşı ne yapılmalıdır?

Arıyı sıkarak deriden çıkarmamak gereklidir. Aksi takdirde zehir kesesi patlatılabilir ve daha fazla zehre maruz kalınabilir. Arıyı dikkatli ve yavaş hareketlerle kurtarmak gerekir. Arıyı deriden sıyırarak çıkarmak gerekir.

Yazarlar