Kültür Sanat Arif Sağ bu Cumartesi Salon'da

Arif Sağ bu Cumartesi Salon'da

14.01.2015 - 14:05 | Son Güncellenme:

Türk halk müziğinin en önemli sanatçılarından, bağlama virtüözü Arif Sağ 17 Ocak Cumartesi akşamı ilk kez Salon sahnesinin konuğu oluyor.

Arif Sağ bu Cumartesi Salonda

Besteleri Türk halk müziğinin temel taşlarını oluşturan Arif Sağ, bağlama çalmaya küçük yaşlarda başladı. Nida Tüfekçi'nin öğrencisi olan Sağ, TRT İstanbul Radyosu'nda bağlama sanatçısı ve İstanbul Teknik Üniversitesi Konservatuarı’nda öğretim görevlisi olarak çalıştı ve aynı zamanda Erdal Erzincan bile birlikte iki ciltten oluşan Bağlama Metodu adlı kitabın da yazarı.

Halk müziğinin geniş kitlelere ulaşmasına büyük katkıda bulunan Muhabbet serisini, Musa Eroğlu, Muhlis Akarsu ve Yavuz Top gibi bağlamanın diğer ustalarıyla birlikte hazırladı. 1996'da Köln Filarmoni Orkestrası ile Köln Filarmoni Salonu'nda verdiği konserle Anadolu müziğinin batıya tanıtılmasına ciddi katkıları oldu. Köln Senfoni Orkestrası eşliğinde ve Erdal Erzincan ile Erol Parlak'la birlikte yine Köln'de verdiği konser büyük ilgi gördü ve aynı yıl Cumhurbaşkanlığı tarafından verilen özel ödülü aldı. 2000 yılında ünlü İspanyol flamenko gitaristi Toma Tito ile Avrupa'nın 12 şehrinde konser vererek bağlamanın yurt dışında tanınmasına katkı sağladı. Arif Sağ, bağlamasına teknik hakimiyeti ve yerel motiflerle bezenmiş icrası yanında duygu yüklü zengin repertuvarıyla da dikkat çekiyor.
Türk halk müziğinin usta ismi Arif Sağ, tüm birikimi ve deneyimiyle 17 Ocak Cumartesi gecesi 21.30'da Salon'da olacak.

Biletler nerede-ne kadar?

Arif Sağ konserinin biletleri oturmalı oturmalı 50 TL, ayakta 40 TL, öğrenci 30 TL olmak üzere Biletix satış kanalları ve hizmet bedeli olmadan İKSV ana gişeden (pazar hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında) temin edilebilir.