Gündem Arife gününde çalışılması gereken yarım gün için yıllık izin kullanılır mı?

Arife gününde çalışılması gereken yarım gün için yıllık izin kullanılır mı?

27.05.2019 - 08:18 | Son Güncellenme:

Ramazan Bayramı için çok kısa bir süre kaldı. Arife gününün yarım gün olarak kabul edilmesinin ardından tatili bölmek istemeyen çalışanlar yarım günlük yıllık izin kullanılır mı sorusuna yanıt arıyor. Milyonlarca çalışan tarafından merak içinde araştırılan Arife gününde çalışılması gereken yarım gün için yıllık izin kullanılır mı sorusu Milliyet yazarı Cem Kılıç tarafından yanıt buldu.İşte o sorunun yanıtı.

Arife gününde çalışılması gereken yarım gün için yıllık izin kullanılır mı

Ramazan Bayramına kısa bir süre kaldı. Ramazan ayının bitmesine 7 gün gibi bir süre kalırken milyonlarca çalışan 31 Mayıs Cuma akşamı tatil için yollara dökülecek. Şimdiden tatil hazırlıklarını tamamlayan vatandaşlar Arife gününde yarım gün olarak verilen iznin ardından çalışılması gereken yarım gün için yıllık izin kullanılır mı sorusunu merak içinde araştırıyor. Milliyet yazarı Cem Kılıç binlerce çalışanın merak ettiği Arife gününde çalışılması gereken yarım gün için yıllık izin kullanılır mı sorusunu yanıtladı. İşte o sorunun yanıtı...

Haberin Devamı

ARİFE GÜNÜNDE YARIM GÜN YILLIK İZİN KULLANILIR MI? CEM KILIÇ YANITLADI;

Milyonlarca çalışanın hevesle beklediği Ramazan Bayramı'na bir hafta kaldı. Çalışanların merak ettiği soru Arife gününde çalışılması gereken yarım güne karşılık yıllık izin kullanılır mı? Bu soruyu Milliyet'ten Cem Kılıç yanıtladı:

"Arife günü çalışılması gereken yarım güne karşılık işverenin yıllık izin kullandırıp kullandıramayacağı, işçinin bu yarım gün için yıllık izin talep edip edemeyeceği tartışmalı konular arasındadır.


İş Kanunu’nun 56. maddesine göre; “yıllık ücretli izin süreleri tarafların anlaşması ile bir bölümü on günden aşağı olmamak üzere bölümler hâlinde kullanılabilir.”

Fakat mevzuat yarım günlük yıllık ücretli izin kullanılabileceğine dair bir hüküm içermiyor. Konu farklı şekilde yorumlanabiliyor."