Gündem ‘Arılı Vadisi’ne gelen heyetin yolunu kestiler

‘Arılı Vadisi’ne gelen heyetin yolunu kestiler

05.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Rize Fındıklı’da 7 yıl önce ‘doğal sit’ alanı ilan edilerek koruma altına alınan Arılı Vadisi’nde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan gelen heyet inceleme yapmak istedi.

‘Arılı Vadisi’ne gelen heyetin yolunu kestiler

Heyet ‘potansiyel doğal sit alanlarının ekolojik temelli bilimsel araştırma projesi’ kapsamında inceleme yapılacağını söyledi. Ancak bu inceleme ile vadinin ‘doğal sit’ özelliğinin kaldırılıp, hidroelektrik santral (HES) projelerinin önünün açılacağını öne süren vatandaşlar, heyetin önünü Yaylacılar köyünde kesti. 3 araçlık konvoyu durduran vatandaşlar, köye girişlerine izin vermedikleri heyet üyelerine “Bütün köyün canını alın, dereyi ancak ondan sonra alırsınız” diye bağırdı.

Haberin Devamı

Tepkiler üzerine ayrıldılar

Tepkiler üzerine inceleme yapamadan vadiden ayrılmak zorunda kalan heyetin yolu üç ayrı noktada daha öfkeli köylüler tarafından kesildi. Yöre halkı, Arılı Vadisi’nde 24 ayrı HES projesine karşı 11 yıldır mücadele ediyor. Arılı Vadisi, Doğu Karadeniz Bölgesi’nde vatandaşların verdiği çevre ve hukuk mücadelesi ile HES yapılamayan tek vadi olarak biliniyor. l DHA