Gündem Arınç: Polislere arkadan kelepçe hoşuma gitmedi

Arınç: Polislere arkadan kelepçe hoşuma gitmedi

26.07.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, NTV’ye yaptığı açıklamada, polislerin gözaltına alınmaları ve hükümet-cemaat arasındaki gerilime ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Arınç: Polislere arkadan kelepçe  hoşuma gitmedi

“Bana, ‘sulh görünüyor mu?’ diye soruluyor. Hayır, maalesef görünmüyor. ‘Camia ile kucaklaşma olabilir mi?’ derseniz, gönülden isterim, ama bunu da söylemeyeceklerse, mevcut durum daha da hasım olmaya gidecektir. Maalesef gerilim artacak gibi” diyen Arınç, polislerin gözaltına alınırken kelepçelenmesini de şu sözlerle eleştirdi “Adı belli, ikametgâhı belli, iddia ve ithamları belli insanların adeta 3-5 kişiyi doğramış, öldürmüş bir cinayet zanlısı gibi ellerinden, üstelik arkadan kelepçelenip küçük düşürülmesi veya onlara fena muamele yapılması doğrusu benim hoşuma gitmedi.”
Cemaatin en önemli kişilerine “yazık olur bu kitleye, şunu yapın” diye haber gönderdiğini de belirten Arınç, şöyle devam etti: “Yapmaları gereken şey, ‘bize aidiyet gösteren bazı kişiler siyasi amaçlarla yanlış işler yapmışlarsa, bizden değildirler, reddediyoruz deyin’ dedim. Onları ortada bırakın ki biz üzerlerine gidelim. Bu kadar masum isteği bile kabul etmediler. ‘Dini açıdan görüşülmesi gerekiyorsa, sizden 3 bizden kişi görüşsün’ dedik. ‘Evet’ dendi ama sonra ‘kusura bakmayın, vazgeçtiler’ dendi. Anladım ki, kendi içlerinde yanlış yapanları biliyorlar ama irtibatı kesmiyorlar.”