Ankara Arjantin'de Yaşayan Oyuncudan Bakan Çavuşoğlu'na Ziyaret

Arjantin'de Yaşayan Oyuncudan Bakan Çavuşoğlu'na Ziyaret

09.02.2018 - 12:18 | Son Güncellenme:

.

Arjantinde Yaşayan Oyuncudan Bakan Çavuşoğluna Ziyaret

Yaşamını ve sanat hayatını Arjantin’de sürdüren oyuncu Ergün Demir, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na nezaket ziyaretinde bulundu.
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Latin Amerika turu çerçevesinde 29-30 Ocak 2017 tarihlerinde Arjantin’e resmi bir ziyaret gerçekleştirmişti. Bakan Çavuşoğlu, bu ülkeye ziyaretinde resmi Twitter hesabından övgüyle bahsettiği Arjantin’de yaşamını ve sanat hayatını sürdüren oyuncu Ergün Demir’i makamında kabul etti. Arjantin ve Güney Amerika’da geleneksel hale getirmek üzere ‘Türk Mevsimi’ etkinlikleri yapmak için bir proje hazırladığını belirten ünlü oyuncu, projenin detaylarını anlattı. Bakan Çavuşoğlu’na hazırladığı projeyi sunan Demir, Güney Amerika ve Arjantin’de Türk gelenek ve göreneklerini, Türk ve Osmanlı mutfağını, folklor ile sinemasını tanıtmayı hedeflediğini söyledi.

“Türk beklenilendir sözünü yaşattık”
Projenin yanı sıra Arjantin’deki çalışmaları hakkında bilgi veren Demir, Türk beklenilendir sözünü Arjantin’de yaşatmaya çalıştıklarını belirterek, "Sayın Bakanımız makamına davet ederek beni şereflendirdi. Kendisine Arjantin ve Güney Amerika’daki çalışmalarımı anlattım. Orada Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştım adeta bir turizm elçisi gibi. Arjantin’de Türk’ün adını her yere taşımaya çalıştım, yardım kampanyalarına Türk bayrağı asılı tırlar ile gittim. Hani bir söz var ya ‘Türk beklenilendir’, işte o sözü Güney Amerika’da yaşatmaya çalıştım. Sayın Bakanımız ile daha önce geldiği Arjantin’de görüşme imkanı bulduk, orada da anlattık çalışmalarımızı takdir etti ve bizden övgüyle bahsetti. Türkiye’ye tatil için geldim ve Giresun’da ailemi gördükten sonra bakanımızı makamında ziyaret için Ankara’ya gittim. Sayın bakanımıza bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.