Gündem Arkadaşına bant alırken can verdi!

Arkadaşına bant alırken can verdi!

14.07.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Önceki gün Zeytinburnu’ndaki bir imalathanede meydana gelen patlamada hayatını kaybeden 3 kişinin hikâyesi yürek burkuyor. Saatler sonra cesedine ulaşılan üniversite öğrencisi Eda Can’ın taşınan arkadaşlarına koli bandı bulmak için o esnada orada olduğu öğrenildi

Arkadaşına bant alırken can verdi

Zeytinburnu’nda önceki gün yaşanan patlamanın enkazından 3 ayrı dram çıktı. Saatler sonra cesedine ulaşılan tıp fakültesi öğrencisi Eda Can’ın, taşınan arkadaşlarına koli bandı almak için atölyeye uğradığı sırada patlamanın kurbanı olduğu, Uğur Çokgülenler’in ise işsiz olması nedeniyle günlük yevmiye için harabeye dönen atölyede çalıştığı öğrenildi. Patlamanın diğer kurbanı 22 yaşındaki Kader Kılıç ise 5 aydır atölyede muhasebeci olarak çalışıyordu.
İstanbul Zeytinburnu’ndaki bir ambalaj ve plastik imalathanesinde önceki gün meydana gelen patlamada 2’si kadın 3 kişi hayatını kaybetti. Enkazdan cesedi en son çıkarılan kurbanlardan biri de 23 yaşındaki Eda Can’dı. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi 4. sınıf öğrencisi olan Can, Erzurum Fen Lisesi’ni bitirdikten sonra hayali olan doktorluğu kazanıp 5 yıl önce İstanbul’a gelmişti. Can, arkadaşları ve İstanbul Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği öğrencisi kız kardeşi ile birlikte Zeytinburnu’nda kiraladıkları bir evde oturuyordu. Bütünleme sınavı olduğu için kardeşiyle birlikte memleketi Erzurum’a dönemeyen Can, taşınacak arkadaşlarına yardımcı olmak için önceki gün sabah saatlerinde evlerine gitti.

Cesedi 11 saat sonra çıktı
Eşyaları toparlamadan önce koli bandı almak için evden çıkan Can, bant olup olmadığını sormak için patlamanın yaşandığı ambalaj imalathanesine girdi. O girdiği anda ise, işyeri büyük bir gürültüyle sarsıldı. Can’ın cansız bedenine 11 saat sonra ulaşılabildi. Erzurum’dan arkadaşı Hande Usta, Can’ı ‘yardım meleği’ olarak tanımladı. Adli Tıp Morgu önünde arkadaşının cenazesini teslim almak için bekleyen Usta, “Arkadaşlarının ‘gerek yok’ demesine rağmen bant aramaya çıkmış. Eda kimin yardıma ihtiyacı olsa hep koşardı. Biz Erzurum’lu arkadaşların buluşma organizasyonlarını hep o ayarlardı. Şimdi büyük bir yanımız eksik. En büyük hayali Güneydoğu’da doktorluk yapmaktı. Oradaki insanların doktora ihtiyacı olduğunu söylerdi” dedi.

Haberin Devamı


‘Çalışma masası ölüm masası oldu’

Enkazda can verenlerden 22 yaşındaki Kader Kılıç ise 5 ay önce hayatına mal olan imalathanede işe başlamıştı. Muhasebeci olarak çalışan Kılıç, kısa sürede çalışkanlığıyla takdir toplamıştı. Kılıç’ın akrabası Suat Ö., “22 yaşında bu dünyadan gitti. Çok çalışkan biriydi. Çalışma masası ölüm masası oldu. Umarım sorumlular kim ise en ağır cezayı alır” diye konuştu.

Günlük yevmiye için

Faciada yaşamını yitirenlerden biri de 2 çocuk babası 42 yaşındaki Uğur Çokgülenler’di. Uzun bir süredir işsiz olan Çokgülenler, bir süredir zaman zaman ekmek parası kazanmak için yevmiye karşılığı arkadaşının imalathanesinde çalışıyordu. Çokgülenler önceki gün de imalathaneye gitti. Ancak bu seferki mesaisi kısa sürdü. Enkazdan da ilk onun cesedi çıkarıldı. Tanınmaz halde Adli Tıp Kurumu’na götürülen Çokgülenler’i aile üyeleri de teşhis edemedi. Çokgülenler’e ait olduğu düşünülen cesetle ilk babası ardından annesi en son ise eşi yüzleşti. Hiçbiri tam olarak emin olamayınca test için DNA örnekleri alındı. Eşi Yeliz Çokgülen, teşhis için morga girip çıktıktan sonra, “Doyamadım ben sana. Ben çocuklara ‘Babam nerede?’ dediğinde ne diyeceğim? Ne yaptın sen bize? Ben seni böyle mi görecektim” diyerek ağıtlar yaktı. Çokgülenler çiftinin biri 4 aylık diğeri 12 yaşında 2 çocuğunun olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

8.5 aylık hamile kadın taburcu edildi

Patlamanın meydana geldiği binanın çevresinde gece boyu yapılan hasar tespit çalışmaları dün de devam etti. Bina önü bariyerlerle kapatılıp polis kontrolüne alınırken, çok sayıda vatandaşın çalışmalar sırasında bina yakınına girmeye çalışması da dikkat çekti. Patlamadan sonra mahsur kaldığı binanın 1. katından atlayarak kendisini ve 8,5 aylık bebeğini kurtaran Ayşe Akıllı da dün taburcu oldu. Akıllı’nın da bebeğinin de durumunun iyi olduğu öğrenildi.