Adana ARKADAŞINI ÖLDÜREN SANIĞA 3 YIL 9 AY HAPİS CEZASI

ARKADAŞINI ÖLDÜREN SANIĞA 3 YIL 9 AY HAPİS CEZASI

11.03.2014 - 12:03 | Son Güncellenme:

.

ARKADAŞINI ÖLDÜREN SANIĞA 3 YIL 9 AY HAPİS CEZASI

Adana'da çalıştıkları çiftlikte şakalaşırken 17 yaşındaki arkadaşını öldüren 14 yaşındaki çocuğa 3 yıl 9 ay hapis cezası verildi.
Sarıçam ilçesi, Ünlüce Köyü Devetaş mevkiinde bulunan küçükbaş hayvan çiftliğinde çalışan Y.U., 14 Haziran 2013'de koyun sağan arkadaşı Muhammet Mustafa Yılmaz'ı tüfekle öldürdü. Tutuklanan arkadaş katili çocuk Y.U. yargılandığı Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıktı.
'Çocuğu öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen ortaokul öncesi Y.U., son savunmasında arkadaşını isteyerek öldürmediğini, olayın kazayla olduğunu belirterek olay anını şöyle anlattı:
"Koyunları yemlendirmeye götürüp geldim. Hayvanların yanındaki arkadaşım Muhammed ile şakalaşmaya başladık. Bana 'bombacı' gibi laflarla şaka yaptı. Taş atar gibi yaptı, ama atmadı. Ben de ona şaka yapıp korkutmak için dayıma ait tüfeği aldım. Tüfeği Muhammed'e gösterdim. Yanımızdaki Halil'e de tüfeğin boş olduğunu kaş göz işaretiyle söyledim. Muhammed'i hedef alma, 'eller yukarı seni öldüreceğim' gibi sözler söylemedim. Aramızda 4.5 metre vardı. Tüfeği havaya doğrultup sıktım, ateş almadı. İkinci seferde kırma kolunu çekince anlamadığım şekilde patladı. Çıkan mermi kafasına isabet etti. Olay kazadan ibarettir. Bilerek ve isteyerek Muhammed'i hedef almadım. Öldürmek istemedim. Şaka amaçlı hareket etmiştim. Ama sonuç buralara geldi. "
Y.U., "Bilerek ve isteyerek yapmadım" diyerek tahliyesini istedi.
Mahkeme heyeti, olayın 'Çocuğu öldürmek' değil, 'Taksirle öldürme' suçunu oluşturduğunu belirterek, Y.U.'yu önce 9 yıl hapse mahkum etti. Sanığın yaşının küçük olması ve duruşmadaki iyi halinden dolayı cezası 3 yıl 9 aya indirilip, tahliyesine karar verdi.