Ankara Arkas Ege Açıkdeniz Yat Yarışı

Arkas Ege Açıkdeniz Yat Yarışı

14.07.2017 - 15:40 | Son Güncellenme:

Çeşme-Sakız Adası arasında gerçekleştirilecek yarış 23-27 Ağustos'ta yapılacak

Arkas Ege Açıkdeniz Yat Yarışı

İZMİR (AA) - Arkas Ege Açıkdeniz Yat Yarışı 23-27 Ağustos'ta Çeşme-Sakız Adası arasında gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Organizasyon, Ege Açıkdeniz Yat Kulübu, ICYC (International Çeşme Yacht Club), Çeşme Marina, Çeşme ve Sakız Adası Belediyelerinin ev sahipliğinde, Arkas'ın desteğiyle "Deniz ve rüzgar sizi çağırıyor" sloganıyla düzenlenecek.

Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bernard Arkas, etkinliğin tanıtımı amacıyla Çeşme Marina'da düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, kendisinin Çeşmeli olduğunu ve 6 yaşından itibaren optimistle başladığı yelken sporuna devam ettiğini söyledi.

Arkas Spor Kulübü olarak voleybolla başladıkları yolculuklarından ikinci olarak yelkenle devam ettiklerini hatırlatan Bernard Arkas, "Yelken takımını kurduk, yurt dışındaki takımları görünce, 'Burada neden yapmıyoruz.' dedik. Bodrum'da biraz antrenman yaptık, daha sonra İzmir'de devam ettik. Hayalim 5-6 sene sonra marka olmuş bir yarışa ev sahipliği yapabilmek." dedi.

Haberin Devamı

Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak, Çeşme'nin rüzgarının uluslararası alanda kabul gördüğünü, ilçenin bu rüzgarın yanı sıra konaklama olanaklarıyla yatçılık ve yelkencilik açısından mükemmel bir ortama sahip olduğunu bildirdi. Yelkenin alternatif turizm açısından önemli olduğunu kaydeden Akdurak, Arkas Ege Açıkdeniz Yat Yarışı'nın mükemmel bir organizasyon olduğunu ifade etti.

Ege Açıkdeniz Yat Kulübü Başkanı Akif Sezer de 23-27 Ağustos'taki organizasyonla marka haline gelecek bir yarışın temellerini atacaklarını belirterek, "Tekne sayısını artırmak adına denize gönül veren herkesi yarışa davet ediyoruz." dedi.

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ise Çeşme'nin yelken ve sörf imkanıyla dünyanın sayılı alanlarından biri olduğunu, böyle bir yarışa ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını kaydetti.

Çeşme Marina Genel Müdürü Can Akaltan da bu büyüklükte bir organizasyona ilk kez ev sahipliği yapacaklarını belirtti.

23-27 Ağustos'ta Sakız Adası bağlantılı yarışa yaklaşık 50 tekne ile 500'e yakın sporcunun katılması bekleniyor. Yarışın rotası Ilıca Körfezi, Çeşme merkez, Ovacık'taki plajlar ve Sakız Adası'ndan izlenebilecek şekilde planlandı.

Haberin Devamı

İlk gün Çeşme'de start alacak ve Sakız Adası'nda son bulacak yarış, ikinci gün Çeşme-Sakız Adası, üçüncü gün de Sakız Adası-Çeşme rotasında yapılacak. Son gün ise Çeşme'den başlayacak mücadele Ovacık'ta bitecek. Yarışçılar 4 gün boyunca 50 mil yol katedecek.