Gündem Armağan, ‘Atatürk’e hakaretten’ ifade verdi

Armağan, ‘Atatürk’e hakaretten’ ifade verdi

16.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nca “Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret etme” ve “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçlarından haklarında soruşturma başlatılan Mustafa Armağan ve Yavuz Bahadıroğlu “şüpheli” sıfatıyla ifade verdi.

Armağan, ‘Atatürk’e hakaretten’ ifade verdi

Armağan ifadesinde, programa katılan ve tutuklanan Süleyman Yeşilyurt’un üslubunu tasvip etmediğini söylediği öğrenildi. Armağan’ın şunları söylediği belirtildi: “Bir mektubu konuşmak için Süleyman Yeşilyurt’u çağırdık. Tarih programıydı. Süleyman Yeşilyurt konunun dışına çıktı. Afet İnan’dan bahsetti. Canlı yayındı, müdahale edemedik. Konuşmaları destekleyen ifadeler kullanmadım.”

‘Katılmıyorum’

Bahadıroğlu’nun ise ifadesinde, “Programın moderatörlüğünü yapıyordum. Atatürk ile ilgili sözlere katılmam mümkün değil. Canlı yayın olduğu için müdahale edemedim” dediği öğrenildi. Armağan ve Bahadıroğlu ifadelerinin ardından adliyeden ayrıldı. Basın Savcısı Ertuğrul Sarıyar, geçen hafta salı günü Süleyman Yeşilyurt ve Hasan Akar hakkında Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret” ve Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçlarından iki ayrı soruşturma başlatmış, Yeşilyurt tutuklanmıştı.