Sağlıklı Beslenme Armutun faydaları

Armutun faydaları

11.09.2017 - 15:16 | Son Güncellenme:

Armut mevsiminde tüketildiğinde sağlığımız için sayısız faydalar sağlar. Armut ağaçta yetişen ve kendi içerisinde çeşitli türlere ayrılan bir meyve türüdür. Armut sağlığımıza ne gibi faydalar sağlar, armutun faydaları nelerdir diyorsanız hemen açıklayalım…

Armutun faydaları

Armut iri yaprakları ağaçta yetişen bir meyve türüdür. Armut genel anlamda herkes tarafından tüketilmesi sevilen bir meyve türüdür. Armut sert ve yumuşak olarak her koşulda tüketilebilen bir meyve çeşididir. Armutun sağlığımıza sayısız faydası bulunmaktadır. işte armutun faydaları.

Haberin Devamı

Armutun faydaları…

Kabuğu meyvesinden faydalı
Armut kabukları soyulmadan tüketilmesi gereken meyveler arasında yer alır. Yapılan araştırmalara göre armut kabuğunun etli kısımlara oranla 3-4 kat daha fazla besleyici ve yararlı madde içerdiği ortaya çıkmıştır.

Kabuğu bolca lif içerir
Armut kabuğunda bolca lif miktarı bulunmasından dolayı sindirime iyi geldiği bilinmektedir.

İltihap önler
Aynı zamanda armut kabuğunun iltihap önleyici özelliği vardır. Yemeklerin içerisine armut kabuğu ekleyerek vücudunuzun iltihaplanmasını önleyebilir, vücudunuzda bulunan iltihabı söküp atabilirsiniz.

C vitamini kaynağıdır
C vitamininin vücudumuz için ne kadar önemli olduğunu zaten biliyorsunuzdur. Armut içerisinde yüksek miktarda C vitamini bulundurur. Bu durumda da armut, yaraları iyileştirici özelliği ve bağışıklık sistemini güçlü tutmasıyla bilinir.

Haberin Devamı

Kanın pıhtılaşmasına engel olur
İçerisinde bol miktarda K vitamini barındıran armut kanın pıhtılaşmasına engel olur. K vitamini genel olarak kanın pıhtılaşmasına engel olan bir vitamindir. Aynı zamanda K vitaminini vücudumuzdaki proteinleri harekete geçirmek için kullanırız.

Kemiklere iyi gelir
Armut içerisinde yüksek miktarda K vitamini barındırmasından dolayı hem kemik gelişimine katkı sağlar hem de diş ve diş eti hastalıklarının gelişmesine engel olur.

Antioksidan deposu
Armutta bulunan antioksidan bileşikleri; kanseri ve makula dejenerasyonu önlemek, vizyon geliştirmek, erken yaşlanma ihtimalini düşürmek, cilt sağlığını korumak ve aynı zamanda beynin gücünü ve işlevselliğini arttırmaktadır.

Günde bir tane armut tüketerek vücudunuza iyi bir fayda sağlamış olursunuz. Günde bir adet armut tükettiğinizde besin değerlerini hangi miktarda aldığınızı merak ediyorsanız aşağıdaki tabloda açıklayalım.


Bir adet armut tükettiğinizde kazanmış olduğunuz besin değerleri aşağıda yer almaktadır.

• Potasyum: 116 mg
• Karbonhidrat: 15 g
Diyet lifi: 3,1 g
• Şeker: 10 g
• Protein: 0,4 g
• Kalori (kcal): 57
• Toplam yağ: 0,1 g
• Kolesterol: 0 mg
• Sodyum: 1 mg
• D vitamini: 0 IU
• Piridoksin: 0 mg
• B12 vitamini: 0 µg
• Magnezyum: 7 mg• A vitamini: 25 IU
• C vitamini: 4,3 mg
• Kalsiyum: 9 mg
• Demir: 0,2 mg

Haberin Devamı

Armut meyvesi kendi içeriisnde çeşitlere ayrılmaktadır. Deveci armutunun özellikle diğer armutlara göre sağlık için oldukça faydalı olduğu bilinmektedir.

lezzetli ve ağız tadıyla armut tüketmek istiyorsanız armudu seçerkende bir takım ip uçlarına dikkat etmeniz gerekir.

Armut seçerken dikkat edilmesi gerekenler hakkında aşağıda vermiş olduğumuz linke tıklyarak bilgi sahibi olabilirsiniz.

Deveci armutu faydaları
Deveci armutu diğer armutlara oranla farklılık gösterir. Bu armutun şekli genellikle biçimsizdir ve alttan basıktır. Ancak diğer armut türleri arasında içerisinde en çok şeker barındıran armut türüdür. Armutun bir tarafı yeşil diğer tarafı da hafif pembemsidir. Genellikle güneş gören kısmı pembemsi renge dönüşmüştür.

Kalp dostudur
Deveci armutu kalp ve damar sağlığı için son derece yararlı bir meyve türüdür.

Haberin Devamı

Mide yanmasına iyi gelir
Sindirimi düzenleyen deveci armutu mide yanmasına iyi gelir. Reflü ve gastrit şikayetlerine de şifa olduğu kanıtlanmıştır.

Soğuk algınlığına iyi gelir
Bu armut türü tam bir şifa kaynağıdır. Özellikle kışın bolca tüketildiğinde grip ve soğuk algınlığından koruduğu söylenmektedir.


Damar tıkanıklığı olanlara iyi geliyor
Armutun damar tıkanıklığı olan hastalarda, damar açıcı etkisi olduğu söyleniyor.

Armut kaç kalori?
Genellikle diyet yapan insanlara da üretilen armut içerdiği besin değerleri açısından oldukça zengindir.
Ortalama bir armut 7,5 miligram C vitamini içerir. Bir adet armutta ise 57,1 kcal bulunmaktadır.

Yazarlar