Geri Dön

Armutlu muhallebi tarifi

Bebeklerde 6 ay ve sonrası için uygun besleyici armutlu muhallebi tarifi...

Armutlu muhallebi tarifi
  • Ocakta
  • 1 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

2 tatlı kaşığı pirinç unu (esmer pirinç unu tercih edilmelidir)
1 çay bardağı su
½ çay bardağı anne sütü
½ Armut

Armutlu Muhallebi Nasıl Yapılır?

Pirinç unu ve su kısık ateşte karıştırarak pişirilir.

Kaynamaya başladıktan 1-2 dakika sonra ocak söndürülür.

Armut yıkanır, soyulur ve cam rendeden geçirilir.

Yarım çay bardağı kadar anne sütü sağılır.

Muhallebi ılıdığında armut ve anne sütü muhallebiye ilave edilir. Oda sıcaklığında bebeğe servis edilir.

Bebeğinizin sevdiği kıvamı verebilmek için anne sütünü biraz arttırabilir veya azaltabilirsiniz. Biraz daha fazla armut rendelerseniz daha sulu olacaktır.

Not: Esmer pirinç kullanırsanız eğer biraz daha uzun süre ve biraz daha fazla su ile pişirmeniz gerekebilir. Su oranını 1,5 – 2 çay bardağı olarak ayarlayabilirsiniz.

Not: Anne sütü karıştırarak hazırladığınız muhallebiyi tek öğünde yediriniz, ertesi gün servis etmeyiniz ve ısıtmayınız. Taze olması besin değeri açısından da önemlidir.

Dr. Enver Mahir Gülcan’ın notu:

Armutla doğal olarak, rafine şeker kullanılmadan tatlandırılan, esmer pirinçle hazırlandığınızda besleyiciliği artırılmış ve glisemik indeksi azaltılmış (ilerde şeker hastalığına yakalanma riskinin azaltılması) “sağlıklı” muhallebi tarifi. Bu muhallebiyi yerken obezite riskini nerdeyse hiç düşünmeyin. Armudun bol lifi ile de kabızlık durumu olan çocuğunuza yardımcı olmuş olursunuz.

Esmer pirincin glisemik indeksi daha düşüktür ve lif oranı daha yüksektir. Evde esmer pirinciniz varsa kuvvetli bir robottan geçirerek de un kıvamına getirmeniz mümkündür.

Bebeklerin ilk yemekleri pirinç unu ile hazırlanır çünkü hazmı kolaydır, demir içerir, alerji riski düşüktür ve glüten içermez. Armut meyveler arasında fazla asidik olmayan meyvelerdendir. Ayrıca potasyum, K vitamini, C vitamini içerir. Bağırsakların çalışmasına yardımcıdır. Özellikle kabızlık problemi olan çocuklarda pirinç unu ile yapılan muhallebide kullanılmış olması pirincin kabızlığa sebebiyet verme ihtimalini azaltacağından iyi bir karışımdır.

Not: Bebeğinize yeni bir besin denetirken hekiminize danışınız. Buradaki bilgiler tavsiye amaçlıdır.

www.kidsgourmet.com.tr

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber