Özelikle anne eli değdiğinde lezzetine lezzet katan Arnavut böreğinin can alıcı noktası hamurunun iyice yoğrulması ve ince bir şekilde açılmasıdır. 

 


Arnavut böreği dışında Arnavutların birçok meşhur ve lezzetli yemekleri bulunmaktadır.


Arnavutların meşhur yemekleri:


- Samsa 
- Nohutlu ekmek
- Tirit ve Arnavut ciğeridir.

Bunların dışında kaymaçina ve trileçe tatlısı en meşhur tatlıları arasında yer almaktadır.


Arnavut böreğini yaparken nelere dikkat edilmeli?


-    Küçük bezelere ayırdığınız hamurları ince açmak en önemli püf noktalarından biridir.
-    Hamurunun iyice dinlenmiş ve mayalanmış olması gerekir.


Arnavut böreği malzemeleri:


- 1 kg un
- 1 buçuk çay bardağı sıvı yağ
- 4 bardak su
- 1 adet soğan
- 1 adet patates
- Tuz, karabiber
- 1 yemek kaşığı sirke
- 300 gr kıyma


Arnavut böreği hazırlanışı:


 İç harcı için;


Soğanı soyup küçük parçalar halinde doğrayın. Patatesi de doğrayıp rendeledikten sonra 1 çay bardağı sıvı yağı tavaya ekleyip soğanı patatesi ve kıymayı kavurun. İsteğe göre karabiber  ekleyip 10 dk.  kavurma işlemine devam edebilirsiniz.


Hamuru için; 


Unu yoğurma kabına alın. Sirke 2 yemek kaşığı sıvıyağ,  yeterince su ve tuzu ekleyip yoğurma işlemine başlayın. Hamuru 39 parça şeklinde ufak bezelere ayırın. Her bir bezeyi 10 cm çapında açın. Açmış olduğunuz yufkaları 13 adetlik 3 er gruba ayırın. 13 yufkanın aralarına sıvı yağı sürüp üst üste gelecek şekilde dizin ve oklavayla tepsinin büyüklüğüne göre açın. İçerisine hazırladığınız harcı dökün ve aynı işlemleri diğer hamurlarda da uygulayın. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirebilirisiniz. Arnavut böreğini, şekil olarak da istediğiniz şekillerde düz veya yuvarlayarak kol böreği şeklinde de yapabilirsiniz.


Afiyet olsun…