Gündem ‘Arnavut Met’ Balkan rotasının lideriymiş

‘Arnavut Met’ Balkan rotasının lideriymiş

23.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Bodrum’da altı adamı ve 1 ton 100 kilo uyuşturucuyla ele geçirilen “Arnavut Met” lakaplı uyuşturucu baronu Met Kanani’nin, uluslararası zehir sevkiyatının “Balkon rotası”nın başındaki isim olduğu tespit edildi

‘Arnavut Met’ Balkan rotasının lideriymiş

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Arnavutluk makamlarıyla yaptığı bilgi alışverişinde, Arnavutluk tarafından uluslararası uyuşturucu kaçakçısı olarak aranan Met Kanani isimli uyuşturucu baronunun adamlarının bu ay başında uyuşturucu sevkiyatı için Türkiye’ye giriş yaptığını ve Muğla’da bulunduğunu tespit edince teknik ve fiziki takip başlattı. İzlenen şüphelilerin uyuşturucuyu Bodrum üzerinden Türkiye’ye sokacağı ve Met Kanani’nin de uyuşturucunun dağıtımını yapmak için Türkiye’ye giriş yapacağı belirlendi. Hafta başında Bodrum’a gelen Met Kanani izlemeye alındı. Tekneyle getirilecek uyuşturucuyu bir tepeden izlerken polis ekiplerince fotoğraflanıp kameraya alınan “Arnavut Met” ve adamlarına operasyon düzenlendi. Milas’ta, uyuşturucunun getirilip depolandığını belirleyen İstanbul Narkotik timleri, geçtiğimiz Salı gecesi Muğla polisiyle operasyon düzenledi. Operasyonda piyasa değeri 25 milyon lira olan 1 ton 100 kilo hibrit esrar olarak bilinen “skunk” ele geçiren ekipler, Arnavut Met ve altı adamını da eş zamanlı operasyonlarla gözaltına aldı.

Haberin Devamı

Yunanistan’da da yakalattı

İstanbul’a getirilerek sorgulanan Met Kanani ve adamalarına yönelik soruşturmada, Kanani ve adamlarına geçtiğimiz yıl 29 Kasım’da Yunan polisince operasyon düzenlendiği, Ege denizinde içerisinde Kanıni’nin adamlarının bulunduğu seyir halindeki tekneye düzenlenen operasyonda, Kanani’nin adamlarıyla Yunan polisi arasında çatışma yaşandığı tespit edildi. Helikopter destekli operasyonda Kanani’nin adamları yakıtları bitince Yunan polisine teslim olduğu ve operasyonda da 1 ton 300 kilo uyuşturucu Yunan polisince ele geçirildiği ancak Kanani’nin yakalanamadığı öğrenildi.

Yapılan soruşturmada, Kanani’nin zehir ticaretinin güzergahlarından olan Balkan rotasının başındaki isim olduğu ve Afganistan, İran, Türkiye ve kuzey hattından gönderilen uyuşturucuyu Avrupa’ya dağıttığı tespit edildi. Avrupa’ya eroin sevkiyatı yapan Kanani ve adamlarının Türkiye’ye skunk, Arap ülkelerine ise uyuşturucu hap sevkiyatı yaptığı ve bu sevkiyatların Balkan rotası üzerinden yapıldığı tespit edildi.