Kırşehir Arpa Rekoltesinde Düşüş Bekleniyor

Arpa Rekoltesinde Düşüş Bekleniyor

28.06.2017 - 10:25 | Son Güncellenme:

Türkiye'nin önemli hububat üretim merkezlerinden Kırşehir'in Kaman ilçesinde, 180 bin dönüm alanda ekimi yapılan arpada, ilkbahar yağışlarının azlığı nedeniyle yüzde 40 civarında rekolte kaybı öngörülüyor

Arpa Rekoltesinde Düşüş Bekleniyor

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'in Kaman ilçesinde, ilkbahar yağışlarının geç başlaması ve yetersiz olması nedeniyle arpa rekoltesinde yüzde 40 civarında düşüş bekleniyor.

Haberin Devamı

İlçede, Hirfanlı Baraj Gölü etrafındaki ve Kızılırmak kıyılarındaki Benzer, Hirfanlı ve Savcılı köylerinde arpa hasadı başladı.

Kaman Ziraat Odası Başkanı İbrahim Öncül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı'nın bitiminin ardından hasada başlandığını söyledi.

İlçede yaklaşık 200 bin dönüm buğday, 180 bin dönüm arpa ve 170 bin dönüm de kayıtlı nohut ekim alanı olduğunu aktaran Öncül, kayıtsız tarlalarla rakamın biraz daha yükseldiğini belirtti.

Baraj gölü ve Kızılırmak kenarındaki köylerde arpa hasadının bir hafta erken başladığını dile getiren Öncül, nisan ayında beklenen yağışlarının yeterli olmaması nedeniyle bu yıl rekoltede yüzde 40 civarında düşüş beklediklerini kaydetti.

Arpanın dönümünde ortalama 200-250 kilogram verim beklediklerini ifade eden Öncül, "Normal zamanda dönüme ortalama 350 kilogram civarında verim elde ediyorduk. İlkbaharda yağışların geç olması özellikle de nisan ayında yağışın az olması nedeniyle taban arazilerdeki ekinlerde kurumalar oldu. Yüksek kesimlerde verim biraz daha yüksek olabilir." dedi.