Kars ARPAÇAY’DA SERVİS ŞOFÖRLERİNE TRAFİK EĞİTİMİ VERİLDİ

ARPAÇAY’DA SERVİS ŞOFÖRLERİNE TRAFİK EĞİTİMİ VERİLDİ

09.02.2016 - 11:31 | Son Güncellenme:

.

ARPAÇAY’DA SERVİS ŞOFÖRLERİNE TRAFİK EĞİTİMİ VERİLDİ

Arpaçay Milli Eğitim Müdürlüğü’nce ilçede taşımalı eğitim sistemindeki servis şoförlerine trafik güvenliği, ilk yardım, iletişim becerileri ve ilgili mevzuat konusunda bilgi ve becerilerini artırarak konuyla ilgili farkındalık yaratılması amacıyla trafik eğitimleri verildi.
Arpaçay Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen eğitim, İlçe Mili Eğitim Müdürü Metin Avcı , Sağlık Grubu Başkanlığı’ndan Dr. Muhammed Mert , İlçe emniyet amirliği trafik şube de görevli polis memuru Ercan KüçüK, Hasan Balcı ve İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı Trafik Şube Görevlisi Jan. Bş Çavuş Adnan Antik’e tarafından bilgilendirme yapıldı.
Seminerde şoförlere, Güvenli Sürüş ve Temel Trafik Kuralları, Öğrenci Servisi Taşımacılığı ve Öğrenci Güvenliği, Mevzuat ve Sorumluluklar, Temel İlk Yardım, Trafik Kazası ve Çocuklar, Trafikte Hak İhlalleri Sonucu Birey, Toplum ve Çevreye verilen Zararlar, Çocuğun Trafik Ortamında Yaşadığı Dezavantajlar ve Alınacak Önlemler, Servis Şoförleri ve Servis Araçları Denetimleri, Kazaların Sebepleri ve Kazalardan Koruma Yöntemleri gibi konularda bilgiler verildi.