Gündem ‘Arsa, Arınç ve Çelik’in talimatıyla tahsis edildi’

‘Arsa, Arınç ve Çelik’in talimatıyla tahsis edildi’

12.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan ve hakkında dava açılan Bursa eski valisi Şahabettin Harput, görev yaptığı dönemde kabinede yer alan Bülent Arınç ile Faruk Çelik’in talimatları gereği Hazine’ye ait arsanın Orhangazi Üniversitesi’ne tahsis edildiğini, İl Özel İdare Müdürlüğü’ne ait binanın da cemaate ait Bahar Hastanesi’ne verildiğini öne sürdü. Harput, Arınç ve Çelik’in mahkemede tanık olarak dinlenmelerini istedi.

‘Arsa, Arınç ve Çelik’in talimatıyla tahsis edildi’

Söz konusu araziyle ilgili tahsis kararını kendisinin verdiğine yönelik iddianamede yer alan bilginin yanlış olduğunu ifade eden Harput, “Ben arazi konusuna karışmadım, hazineye ait araziyi devlet büyüklerimiz tahsis etti” dedi.

Haberin Devamı

Bursalı birçok işadamının etkin pişmanlık yasasından faydalanmak için kendisine kumpas kurduğunu öne süren eski vali, “Toplanan paralar, üniversite ve hastane ile ilgili tüm işlemler, bunların tümünün benim tarafımdan yapıldığı söylendi. Halbuki ben devletim. Devletimin bana vermediği işleri yapmam. Yapılan anlaşmalarda benim imzam bile yok. 18 aydır tutukluyum, tahliyemi istiyorum” dedi.