Cadde Artık evlilik yok

Artık evlilik yok

20.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hakan Eratik’ten boşanan Yeşim Salkım, “Yaralıyım ve kalbim kırık. Yola çıkarken yanınıza kimi aldığınıza çok dikkat edin çünkü sizi yarı yolda bırakabilir” dedi

Artık evlilik yok

106.6 TRT Kent Radyo İstanbul’da bu hafta, zor günleri atlatmış ama biraz yaralı, yeni projelerin heyecanıyla güzelleşmiş, huzurlu bir kadını, Yeşim Salkım’ı ağırladım.

Haberin Devamı

Dört şarkılık maxi - single’le sevenlerinle buluştun. Ne kadar sürdü hazırlığı?

Zaten iki şarkımız hazırdı, dijital ortamda paylaşmıştık. Özel hayatımda tatsız günler geçirdim, önce tatile çıkayım dedim. Sonra bir ayda toparladık her şeyi.

Maxi - single’ın fotoğraflarını ve klibini kim çekti?

Fotoğraflarda yine Eren Yiğit ve klipte Kemal Başbuğ’la çalıştım. Benim sadık bir yönüm var. Hayatıma aldığım insanları bırakmıyorum. Çevremde şu an olmasını istediğim insanlar var.

'Maskeleri atmak lazım'

Ne tür insanları etrafında istemezsin?

‘Sahici’ olmaya çalışıyorum. Belli bir yaştan sonra sahtekâr olmaya gerek yok. Maskeyi atmak lazım, birileri maskeyi düşürüyor zaten.

Sahiplenme duygusundan zarar gördüğün oldu mu?

Haberin Devamı

Eskiden olsaydı, zarar gördüm derdim ama şimdi ‘bu, kadın olmamı sağladı’ diye düşünüyorum. O yüzden sahiplenmeye ve sevmeye devam edeceğim. Bunu kaybettiğim gün 15 - 20 sene önceki gibi gaddar, merhametsiz, her şeye bodoslama dalan vekarşı tarafı düşünmeden bencilce hareket eden insana dönüşürüm.

Projelerde ‘çok kadın’ bir Yeşim Salkım var. Ailede bütün kadınlar böyle mi?

Kadın egemen ailede büyüdüm. Bizde en büyük kadın ne derse o olur. Dört yaşımda anneannem hamur yaparken benim önüme de bir parça koyar, fırından çıkınca ‘bunu sen yaptın’ dermiş. Hem evde ütü - yemek yapan hem de parasını kazanan bir kadınım.

'Flört etmeyi bilmiyorum'

Kadın - erkek ilişkilerinde sorun yaratmıyor mu?

Karşılıklı konuşma, empati, sevgi, dokunma önemli; bağırıp çağırmak çözüm değil. Sonra inada biniyor iş. Benim gibi kadınların işi zor, ben başaramadım.

Neden başaramadın?

Büyük ve kalabalık ailelerde büyüdüğün zaman aynısını istiyorsun. Bizim mesleğimizde bu çok zor! Bu konuda arka arkaya şanssızlıklar yaşadım. Flört etmeyi de bilmiyorum.

Eşlerini tanımadan mı hiç?

İnsanları 20 yıl da geçse tanımayabilirsiniz. Anne ve babam 26 yıl sonra boşandı. Hiç mi tanımadılar birbirlerini? Bir süre sonra tahammül gücü azalıyor.

Neden geçmişe özlem duyduğumuzu ele alan bir araştırma okudum. ‘Yarım kalma’ duygusundan kaynaklanıyor, evlilik de böyle. Büyük aşklar yarım kaldığı için bu kadar konuşuluyor. Tamamlanan şey insanda iz bırakmıyor. Evleniyorsunuz, her şey rutine biniyor. Kimseyi de suçlamıyorum, benim de eksiklerim olmuştur, karşı tarafın da...

Haberin Devamı

‘Sosyal medya özel bahçem’
“Sosyal medyayı çok ciddiye almıyorum. Aksi halde ruh hastası olursunuz. Soruları mümkün olduğunca cevaplarım. Hakarete varan bir durumda mutlaka yanıt veririm çünkü herkes herkese her şeyi yazabileceğini zannediyor. Burası belediye parkı değil, benim özel bahçem.”
‘Gelenekselci bir anneyim’
“Kolay bir anne değilim. Prensiplerim var, yemek saatinde yenilsin gibi. Ama Ada’yla beraber rahatlık geldi. Çok anlayışlı, sevgi dolu bir anne olmaya çalışıyorum. Çocuklarımın üzerinde disiplin kurmuyorum ama anlatıyorum. Benimle iletişim kurabileceklerinin farkındalar. Bizim ana cümlemiz ‘Bana güven’. Anne terliğim de var, ana kucağım da. Bayramda birlikte olalım istiyorum. Gelenekselci bir anneyim.”
‘Yaşadıklarımı kızlarıma miras bıraktım’
Aşk şarkılarını bu kadar güzel yorumlayan kadın aşka nasıl bakıyor?
Ben şu an biraz yaralıyım, o yüzden ne söylesem yalan. Kalbim kırık. Aşkın bir kimya olduğu ispatlandı. Arkadaşlığa ve dostluğa çok kıymet verdim hayatta. Yola çıkarken yanınıza kimi aldığınıza çok dikkat edin çünkü bir gün sizi yarı yolda bırakabilir. Benim için hayat bu artık. O yüzden biraz daha mesafeli, biraz daha uzakğım aşka!
İleriye dönük hayallerin neler?
Ayakları yere basan bir insanım, hayalperest değilim ama herkese hayal kurmayı tavsiye ediyorum. Çok daha yaratıcı oluyor, çok daha mutlu uyanıyorsunuz. Ruh halime göre hayallerim değişiyor. En büyük hayalimse Avustralya’ya gidip, aborjinleri görmek.
Yaşlandığımda dünyayı gezmekle ilgili bir hayalim var.
Evliliğe kapılarını kapatmadın ama herhalde?
Artık evlilik yok... İki çocuğum var, biri 4.5 yaşında. Sadece alkış ve çocuklarımın sesini duymak istiyorum. Kızım nişanlandı bir torunum olsun onu seveyim istiyorum.
Yaşadıklarını kaleme aldın mı? Bizimle buluşacak mı?
Aldım tabii ama yayınlamayacağım. Sadece içimi döktüm, dertleştim. O, iki çocuğuma mirasım. İnsanlar mal mülk bırakır ya benim öyle çok mal varlığım yok. Yazdım, kaldırdım, annelerini yakından tanımaları için. Çünkü hayatta tek sorumlu olduğum ve kendimi anlatmak zorunda olduğum iki varlık evladım, başka hiç kimseye kendimi anlatmak zorunda değilim.