Gündem Artık güzel bakacaklar

Artık güzel bakacaklar

26.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Göz hastalığı ‘keratokonus’un pençesinde kör olma riskiyle karşı karşıya olan aileye yardım eli uzandı.

Artık güzel bakacaklar

‘Keratokonus’ az bilinen ancak yaygın bir göz hastalığı. Korneanın öne doğru sivrilip, incelmesi nedeniyle oluşan bu hastalık, gözlerde sürekli alerji, kaşıntı, astigmat ve miyopinin artmasına neden oluyor. Keratokonus hastaları gözlük takmalarına rağmen net görme, ışık hassasiyeti ve göz kamaşması gibi sıkıntılar yaşıyor. Manisa’da oturan Yıldara ailesi de genetik nedenlerden kaynaklanan hastalığın pençesinde.

Hastaneden müjde

Serhat (16) ve Esra Yıldıra (14) kardeşler, anneleri gibi keratokonus hastalığına sahip. En küçük kardeş Yasin ise risk grubunda. Yıllardır kendilerine ulaşacak yardım elini bekleyen aileye mutlu haber, Dünyagöz Etiler’de görev yapan Dr. Efekan Coşkunseven’den geldi.

Işın tedavisiyle

Ailenin tüm fertlerini ücretsiz ameliyat edeceğini açıklayan Dr. Çoşkunseven, “Işın tedavisi adını verdiğimiz ‘kornea çapraz bağlama’ yöntemiyle hastalığı tedavi edebiliyoruz. Yıldıra ailesi fertlerinin görme seviyesi yüzde 20’lere kadar düşmüş. Tedavi olmazlarsa, çok genç olan üç kardeşte hastalığın ilerlemesi de hızlı olacak. Işın tedavisi olarak bilinen CCL yöntemini uygulayacağız” dedi.

Haberin Devamı