Artvin Artvin'de 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri

Artvin'de 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri

16.07.2017 - 01:36 | Son Güncellenme:

.

Artvinde 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri

Artvin’de, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında çeşitli programlar düzenlendi.
Halitpaşa Meydanı’nda başlayan programa katılan vatandaşlar, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Dik dur eğilme bu millet seninle" sloganları eşliğinde yürüdü. Artvin Halk Eğitim Merkezi Mehteran Takımının marşlar çaldığı ve Türk bayrağının açıldığı yürüyüş, Milli İrade Meydanı’nda tamamlandı. Yürüyüşe Vali Ömer Doğanay, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Garnizon Komutanı Abdullah Çerçi, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden programda, Artvin Valiliğince İl Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu bünyesinde oluşturulan ‘Livane Mehteran Takımının’ gösterisi sunuldu. Etkinlikte, din görevlileri Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua okundu.
Artvin Valisi Ömer Doğanay, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi yaşananları Türk milletinin unutmayacağını ve unutturmayacaklarını söyledi.
Konuşmasında duygulanan Vali Doğanay, 15 Temmuz gecesinde yaşanan darbe girişimini bazılarının sadece seyretmekle kaldığını kaydederek, "Tarihe kara bir leke olarak yazılan o gece hep birlikte o top seslerini ve alçaktan uçan alçak pilotları hepimiz gözyaşlarıyla müşahede ettik. Tanka çanta vuran 80 yaşındaki ninelerimizi gördük. Başka neler gördük? Bunları seyredenleri gördük sadece seyrettiler, seyir haline geçtiler hala seyretmeye devam ediyorlar. Nereye kadar giderler bilmiyoruz ama biz onlar nereye giderlerse gitsinler biz buradayız. Bizim başka vatanımız yok. Suriyeli bize gelir, bütün kardeşlerimiz bize bel bağlamışlar, bize gelirler biz nereye gideceğiz. Bizim başka vatanımız yok. Sayın Cumhurbaşkanımıza bütün hissiyatımla tekrar hürmetlerimi ve şükranlarımı arz ediyorum. O gün kısa bir sürede millet kargaşa içine girmişken millete yön verdi, milleti meydanlara doldurdu, vatanına ve milletine sahip çıktı" dedi.
Doğanay, "Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla milli iradeyi müdafaa için gözlerini kırpmadan meydanları dolduran tanklara, toplara ve mermilere karşı canları pahasına mücadele eden ve bu uğurda şehadete yürüyen aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Bu vesile ile bir kez daha başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Aziz milletimizin bu azim ve kararlılığı ile Cumhuriyetimiz şüphesiz ki ilelebet payidar kalacaktır" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından 15 Temmuz temalı şiirler okundu. 15 Temmuz Şehitleri, Demokrasi ve Milli Birlik Günü konulu sunum gösterisi yapılmasının ardından etkinlikler ilahi ve ezgi dinletisi devam etti.