Artvin Artvin'de Akılcı İlaç Polikliniği Açıldı

Artvin'de Akılcı İlaç Polikliniği Açıldı

19.03.2018 - 18:57 | Son Güncellenme:

.

Artvinde Akılcı İlaç Polikliniği Açıldı

ARTVİN (AA) - Artvin'de, doğru ilaç kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla Artvin Devlet Hastanesi bünyesinde "Akılcı İlaç Polikliniği" hizmete girdi.

Haberin Devamı

Poliklinik açılışında konuşan İl Sağlık Müdürü İrfan Akalın, Sağlık Bakanlığının verilerine göre son 6 yılda en düşük antibiyotik kullanım oranıyla Artvin'in Türkiye birincisi olduğunu söyledi.

Son verilere göre bu yıl da 17,95'le akılcı antibiyotik kullanımı konusunda birinci olma yolunda ilerlediklerini kaydeden Akalın, akılcı antibiyotik kullanımında yakaladıkları farkındalığı, diğer ilaçlar için de yakalamak istediklerini dile getirdi.

Akalın, Akılcı İlaç Polikliniğini de bu konseptle vatandaşın hizmetine sunmayı hedeflediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Akılcı İlaç Polikliniği, vatandaşların her türlü ilaç kullanımı hakkında bilinçlenmesini ve tedavi sürecinin daha verimli geçmesini sağlayacak. 2017 verilerine göre bir hasta aynı sebepten dolayı ortalama 8 kere doktora başvuruyor. Bu sayı oldukça fazladır. Akılcı ilaç polikliniği ile amaç, hastalarımızın doğru ilaç kullanımı ve şifaya ulaşmalarını sağlamak, gereksiz iş gücü kaybını önlemek, yanlış ilaç kullanımını ve maddi kayıpları önlemektir. Artvin Devlet Hastanesinde açtığımız Akılcı İlaç Polikliniği ülkedeki 8. polikliniktir. Bu alanda pilot noktalardan biri konumundayız."

Haberin Devamı

Karadeniz Teknik Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sena Sezen ise, akılcı ilaç kullanımının eğitim alanında üstlerine düşen görevi yerine getirdiklerini ifade ederek, "Eğitimini yürüttüğümüz alanın uygulamaya geçtiğini görmek bizleri son derece mutlu ediyor. Artvin’in sağlık alanında da örnek çalışmalara imza attığını görmek bizleri mutlu ediyor." diye konuştu.

Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ersin Yarış da, doktor eczacı işbirliğine dikkati çekerek, "Bir ilacın akılcı bir şekilde seçilerek tedaviye aktarılması ne kadar önemliyse yazılan ilacın doğru kullanımı da bir o kadar önemlidir." ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından açılışı yapılan poliklinikte gerçekleştirilecek çalışmaların tanıtımı yapıldı.