Artvin Artvin'de Botanik Bahçe Projesi

Artvin'de Botanik Bahçe Projesi

15.08.2018 - 17:49 | Son Güncellenme:

Artvin Çoruh Üniversitesi bünyesinde kurulacak botanik bahçeyle tehdit altında olan bitki türleri koruma altına alınacak

Artvinde Botanik Bahçe Projesi

ARTVİN (AA) - Artvin Çoruh Üniversitesi (AÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Artvin'in bitki tür çeşitliliğinin korunarak sürekliliğin sağlanıp bilimsel araştırma ortamı oluşturması amacıyla üniversite bünyesinde botanik bahçe oluşturulacağını söyledi.

Haberin Devamı

Ali Nihat Gökyiğit Vakfı (ANG Vakfı) sponsorluğunda Artvin Çoruh Üniversitesi (AÇÜ) bünyesinde kurulması planlanan botanik bahçesine ilişkin proje, düzenlenen bilgilendirme toplantısıyla tanıtıldı.

Rektör Tilki, toplantıda yaptığı konuşmada, botanik parkın hem üniversite hem de kent için bir ilk olma özelliğini taşıdığını belirtti.

Projenin, doğal zenginlikleri ve bitki örtüsü ile nadide illerden biri olan Artvin’in bitki tür çeşitliliğinin korunması, sürekliliğin sağlanması ve araştırma ortamı oluşturması açısından çok önemli olduğunu dile getiren Tilki, "Son bir yıl içerisinde üniversitemize kazandırdığımız yaklaşık 140 dönüm arazi üzerinde botanik bahçenin kurulması yönündeki çalışmalarımız hızla devam etmektedir." dedi.

Haberin Devamı

Tilki, botanik bahçenin, endemik ve tehlike altında olan bitki türlerinin korunması ve ormancılık alanlarında akademik çalışmaların desteklenmesi açısından Artvin'e ve ülkeye değer katacağını vurguladı.

Projenin yürütücülüğünü yapan AÇÜ Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özgür Eminağaoğlu da botanik bahçesinin endemik tür çeşitliliği ve bitki taksonu yönünden en zengin il olan Artvin'in bu bitki zenginliğinin korunmasına yönelik önemli bir proje olduğuna dikkat çekti.

Eminağaoğlu, projenin sadece bitki türlerinin geleceğinin korunmasına değil aynı zamanda kentin turizm faaliyetlerinin desteklenmesine de çeşitli katkılar sunacağını kaydetti.