Artvin Artvin'de Çalıştay Raporları Değerlendirildi

Artvin'de Çalıştay Raporları Değerlendirildi

21.10.2017 - 17:34 | Son Güncellenme:

.

Artvinde Çalıştay Raporları Değerlendirildi

ARTVİN (AA) - Artvin Valiliği ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü işbirliğinde, yıl içerisinde düzenlenen "Su Ürünleri", "Arıcılık", "Hayvancılık" ve "Bitkisel Üretim Faaliyetleri" konulu 4 çalıştayın sonuç raporları ile ilgili değerlendirme toplantısı yapıldı.

Haberin Devamı

Artvin Öğretmenevinde düzenlenen toplantıda konuşan Artvin Valisi Ömer Doğanay, Artvin'de tarım ve hayvancılık faaliyetlerini değerlendirmek, sektörde yaşanan sorunları ortaya koymak, çözüm önerileri ve üreticileri desteklemek amacıyla 4 farklı alanda çalıştay düzenlendiklerini söyledi.

Artvin Valiliği olarak su ürünleri, arıcılık, hayvancılık ve bitkisel üretim alanındaki projelere ve çalışmalara büyük önem verdiklerine vurgu yapan Doğanay, şöyle devam etti:

"İlimizin yüzde 54'ünü orman arazisi, yüzde 22'sini kültür dışı arazi, yüzde 15'ini çayır mera arazisi ile yüzde 9'unu tarım arazisi oluşturmaktadır. Ayrıca ilimiz genelinde Çiftçi Kayıt Sistemine 13 bin 272 üretici kayıtlıdır. Üreticilerinin çoğunluğunu fındık üreticisi oluşturmaktadır. Ayrıca hayvancılık faaliyetleri kapsamında 18 bin 90 işletmede 64 bin 470 büyükbaş, bin 397 işletmede 114 bin 993 küçükbaş, bin 788 işletmede 100 bin 206 arılı kovan ile 41 işletmede yıllık 680 ton su ürünlerine sahibiz."

Haberin Devamı

Artvin Milletvekili İsrafil Kışla da bu tür çalıştayların Artvin'in tarım sektöründeki sorunlarının çözümü noktasında önem arz ettiğini ifade etti.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dursun Okur ise kurumun çalışmalarını, faaliyetlerini ve projelerini slayt sunumu eşliğinde yaptı.

Programa, İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci, AK Parti İl Başkanı Erkan Balta, kooperatif başkanları ve çiftçiler katıldı.