Gündem Artvin'de kayıp sayısı 3'e yükseldi

Artvin'de kayıp sayısı 3'e yükseldi

25.08.2015 - 12:49 | Son Güncellenme:

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Hopa ilçesindeki sel felaketinde 2 kişinin daha kayıp olduğunu açıkladı. Kayıp kişilerin Meltem ve Mücella Kakişi olduğu öğrenilirken kayıp sayısı 3’ e yükselmiş oldu..

Artvinde kayıp sayısı 3e yükseldi

ARTVİN’in Hopa ilçesinde 8 kişinin hayatını kaybettiği, 3 kişinin de kaybolduğu heyelan ve sel felaketinin yaralarının sarılıyor. İlçenin Yukarı Kuledibi Mahallesi’nde bir kişinin hayatını kaybettiği 4 katlı ev ve çevresinde enkaz kaldırma çalışmaları sürerken, Yoldere Köyü’nde de toprak altında kalan evde hayatını kaybeden 3 kişinin cenazesinde gözyaşları sel oldu.

Heyelandan kurtarılan Naz Gedik, annesinin tabutu başında gözyaşı döktü.

Haberin Devamı

Artvinde kayıp sayısı 3e yükseldi


CENAZELERE TÜRK BAYRAĞI SARILDI


Yoldere Köyü’nde meydana gelen heyelanda toprak altında kalan evde bulunan 41 yaşındaki Ünsal Gedik, oğlu 17 yaşındaki Erdal Eren Gedik ve akrabası 55 yaşındaki Emniyet Gedik hayatını kaybetti. Heyelan esnasında 9 yaşındaki Naz Gedik, 11 yaşındaki Tuğçe Gedik ile babaları 45 yaşındaki Kazım Gedik’in de evde bulunduğu ancak kurtuldukları öğrenildi. Heyelanın ardından çevredeki vatandaşlar ve AKUT ekiplerinin çalışmaları ile evden çıkartılan cenazeler Hopa İlçe Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Ünsal, Erdal Eren ve Emniyet Gedik’in cenazeleri öğle saatlerinde Yoldere Mahallesi’ne getirildi. Düzenlenen cenaze töreninde heyelanda hayatlarını kaybedenlerin tabutları Türk bayrağı sarıldı. Heyelandan yaralı olarak kurtarılan baba Kazım Gedik ile kızı Naz Gedik tabutlara sarılarak gözyaşlarına boğuldu. Babasının kucağında gözyaşı döken Naz Gedik’in annesi Ünsal Gedik’e son kez bakması yürekleri buruktu.

BİRİNİ MUTFAKTA, DİĞERİNİ KAPI ALTINDA BULDUK

Heyelan sonucu toprakla örtülen evde hayatını kaybeden 3 kişiyi çıkartırken yaşadıklarını anlatan Yaşar Keskin, “Evde 6 kişiydiler. Toprak kaydı, ev ve bahçe tamamen gitti, 3 kişi hayatını kaybetti. Olay sonrası çocuğu kapının altından çıkarttık. Sel yukardan koparak geldi, bir kişiyi de mutfaktan çıkarttık. Ev toprakla dolmuştu" şeklinde konuştu.

CENAZELERİ KENDİ ELLERİMİZLE ÇIKARTTIK

Orta Hopa Mahallesi’nde yaşanan afette çöken evde bulunan 60 yaşındaki Altan Kara ile eşi 56 yaşındaki Hacer Kara ve kızları 41 yaşındaki Funda Toksoy yaşamlarını kaybetti. Yaşanan heyelana tanık olan Erdal Toksoy, “Aşırı derecede yağmur yağmaya başladı. Toprağın suyu çekip yumuşaması sonucu 3 kişi hayatını kaybetti. Hepsi akrabalarımdı. Cenazeleri kendi ellerimizle ve AKUT ekibiyle çıkarttık. Acımız tarifsiz” dedi.

BİNA 1 SANİYEDE YERLE BİR OLDU

Yaşanan heyelanda 4 katlı evin yıkılmasına tanık olduğunu belirten Yukarı Kuledibi Mahallesi Camii imamı Mustafa Yılmaz ise yaşadıklarını anlattı, “Olay akşam saat 23.30 sıralarında oldu. Kuvvetli yağmur yağıyordu, ırmak tamamen sularla doldu taştı. Çay bahçesinin başından heyelanın gelmesiyle 1 saniyede bu 4 katlı ev yerle bir oldu. Evde bir kişi vardı. Benim de ahırım yıkıldı, hayvanlarım ahırda kaldı. Telef olmaktan son anda kurtardık. Ölen teyzemize Allah rahmet eylesin, çok üzüldük. Binanın yıkılışına tanık oldum. 1 saniyede ev yıkıldı. Arama kurtarma ekipleri geldi ve evdeki teyzemizin cesedini çıkardı” dedi.

Haberin Devamı

MENFEZLER KAPALI İDDİASI

Çevre sakinlerinden Süleyman Topal ise yoldaki menfezlerin yetkililere defalarca yazı yazmalarına rağmen açılmadığını ileri sürerek şöyle konuştu:
“Burada sonradan yapılan yolu 15 metre yükselttiler. Haliyle arka kısımlar düşük kaldı. Karayollarının 9 menfezi var. 9 menfez tek tek kapanmış durumda. İlerde tek bir menfez açık ve su buradan gidiyor. Belediyeye, DSİ’ye ve diğer yetkililerin hepsine tek tek fotoğraflı dilekçe verdik. Dilekçeler geri geldi; bize 'yapılacak’ denildi. 3 yıldır yapılacak hala. Üçüncü afeti görüyorum burada. Bu nasıl iştir?”