Artvin Artvin'de Şehir İçi Altyapı Çalışmaları Başlıyor

Artvin'de Şehir İçi Altyapı Çalışmaları Başlıyor

25.09.2017 - 17:49 | Son Güncellenme:

.

Artvinde Şehir İçi Altyapı Çalışmaları Başlıyor

ARTVİN (AA) - Artvin şehir merkezindeki altyapının yenilenerek kaldırımların genişletilmesi için belediye öncülüğünde Çoruh Elektrik Dağıtım AŞ, Türk Telekom ve BOTAŞ yetkililerinin katılımıyla koordinasyon toplantısı düzenlendi.

Haberin Devamı

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, toplantıda yaptığı konuşmada, içme suyu şebekesi, kanalizasyon, yağmur su giderleri, elektrik, Telekom ve doğalgaz hizmetlerinin yer altında koordineli şekilde birleştirilerek vatandaşları mağdur etmeden 2019'a kadar tamamlamayı planladıklarını söyledi.

Kocatepe, Artvin'e düzenli bir altyapı, geniş kaldırımlar, sürekli akan bir trafik, aydınlatma ve peyzajıyla turizme katkı sunacak güzel bir şehir arzuladığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"İnsanların bebek arabasıyla, engelli vatandaşlarımızın tekerlekli sandalyeleriyle rahat hareket edebilecekleri geniş kaldırımlar istiyorum. İlimize doğalgaz geliyor. Bunu fırsat olarak değerlendirip altyapıya hızlıca girerek koordineli şekilde çalışmalarımızı planlayıp kısa zamanda tamamlayabiliriz. Tüm altyapımızı birleştirip hem güvenli hem de daha düzenli bir hale sokabiliriz."

Haberin Devamı

Artvin'in eğimli arazi yapısı nedeniyle yer altı çalışmalarının zor olduğunu ancak koordineli şekilde çalışarak örnek bir projenin yapılabileceğini dile getiren Kocatepe, "Buna ilk olarak Hürriyet Caddesi'nde Kültür Sokağı Projemizle başlamalıyız. Kültür Sokağı'nda bina giydirmelerimiz tamamlandı, şimdi altyapıya başlıyoruz. Hep birlikte koordineli çalışma yürüterek en kısa zamanda alt ve üst yapısıyla örnek bir Kültür Sokağı Projemizi hayata geçirmiş olacağız. Burası Artvin için örnek olacak ve devamında İnönü, Cumhuriyet, Şehit Dursun Acar caddeleri başta olmak üzere tüm Artvin'in altyapısını yeniden imar etmiş olacağız." diye konuştu.