Gündem Artvin ve Rize’de heyelan: 3 ölü

Artvin ve Rize’de heyelan: 3 ölü

13.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Borçka’da meydana gelen heyelanda, üç yaşındaki Zümra, toprak altında kalarak hayatını kaybetti. İbrikli köyünde evinin önünde heyelana yakalanan Kamil Kara kurtarılamadı. Hopa’da ise Osman Korkmaz iş makinasının altında can verdi

Artvin ve Rize’de heyelan: 3 ölü

Artvin ve Rize’de aşırı yağış heyelan ve sele neden oldu. 3 kişi heyelan altında kalarak hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Borçka’da önceki gün sabah saatlerinden itibaren etkili olan ve zaman zaman sağanak halinde yağan yağmur, heyelana neden oldu. Yumuşayan toprak yüksek kesimlerden yağmur sularıyla birlikte Durmuş ailesinin yaşadığı 6 binanın iki katını çamurla doldurdu. Küçük Zümra, tonlarca çamurun arasında kalarak yaralandı. Hastaneye kaldırılan küçük kız kurtarılamadı. İbrikli köyü Esentepe Mahallesi’nde yaşayan Kamil Kara da, evinin önünde bulunduğu sırada heyelan altında kaldı. Yaralı olarak hastaneye kaldırılan Kara hayatını kaybetti.

Kepçenin altında kaldı

Hopa ilçesinde ise, sel ve heyelan nedeniyle çalışma yaparken şarampole devrilen iş makinesinin sürücüsü Osman Korkmaz (30) iş makinasının altında kalarak öldü.

Haberin Devamı

Rize’de de gece geç saatlerde etkisini artıran şiddetli yağış, bazı yerlerde derelerin taşmasına ve heyelanlara neden oldu. Çayeli ilçesinin Seslidere köyü kırsalında çalışan Orman İşletme Şefliği çalışanı altı kişilik grup bölgede mahsur kaldı. İşçilerden 5’i kurtulurken, biri kayboldu. Çayeli ilçesinde Büyükderenin taşması sonucu 80 metrelik beton köprü çöktü. Çamlıhemşin’de Fırtına Deresi’nin taşması sonucu birçok işyeri su altında kaldı. Çok sayıda köy ve mahalle yolunun kapanması nedeniyle okullar bir gün tatil edildi.

Artvin ve Rize’de heyelan: 3 ölü


Şiddetli yağışın oluşturduğu heyelan vatandaşları zor durumda bıraktı.

Doğu’da kar yağışı

Doğu Anadolu Bölgesi’nde etkili olan kar yağışı nedeniyle Erzurum’da 173, Ardahan’da ise 117 olmak üzere toplam 290 köy yolu ulaşıma kapandı. Ovit Dağı geçidinde kar ve tipi nedeniyle yolda mahsur kalan 5 araç, ekipler tarafından kurtarıldı. İspir’de enerji nakil hatları çeken bir firmaya ait bekçi, yoğun kar yağışı nedeniyle mahsur kaldı. Kar kalınlıkları, Erzurum’da 1, Ardahan’da 15, Kars’ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde 15, Erzurum’daki Palandöken Kayak Merkezi’nde 20 ve Konaklı Kayak Merkezi’nde 22 santimetre olarak ölçüldü.

Eğitime ara verildi

Meteoroloji yetkilileri, buzlanma, don olayı ve özellikle yüksek kesimlerde çığ tehlikesine karşı, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulundu. Ardahan Valiliği, önceki gece başlayan yoğun kar yağışı tipi nedeniyle merkeze bağlı köyler ile birlikte Posof, Çıldır, Damal, Hanak ve Göle ilçelerinde eğitim-öğretime 2 gün ara verildiğini açıkladı.