Teknoloji Aselsan Drone Avcısı Geliyor

Aselsan Drone Avcısı Geliyor

31.10.2016 - 14:53 | Son Güncellenme:

İzinsiz drone uçuşlarına önlem olarak Aselsan drone avcısı geliyor

Aselsan Drone Avcısı Geliyor

Aselsan, izinsiz ve güvelik tehdidi oluşturan drone uçuşlarını durdurmakta kararlı. Aselsan drone avcısı ile tehdit oluşturan uçuşları durdurabilecek.

Haberin Devamı

Düşük fiyatlar ile piyasaya sürülen drone ların kullanım oranları her geçen gün artıyor. Özel hayatı, ticari alanları ve kamu kurumlarını tehdit edebilecek olan bu unsurlara karşı önlemler uzun süredir geliştiriliyor.

İzinsiz ses ve görüntü kayıt edebilen drone türü cihazlar, aynı zamanda terör eylemi amacıyla da kullanılabiliyor. Bu durumun engellemek isteyen Aselsan, İnsansız Hava Araçlarını (İHA) önleyen hava savunma sistemini (İHTAR) geliştirdi.

Ticari bölgeler ile kamuya ait alanların, mikro ve mini boyutlardaki drone ların yasal olmayan faaliyetlerine karşı korunması amacı ile geliştirilen İHTAR, aynı zamanda müstakil binalardan, havaalanlarının güvenliğine kadar çok geniş bir yelpazede kullanım imkanı sağlamakta.

Haberin Devamı

İzinsiz drone uçuşlarının tespit edilmesi, otomatik olarak takibe alınması, tehlikeli olarak işaretlenmesi ve yasal olmayan hareketlerinin en uygun karşı tedbir ile durdurulmasını sağlayan İHTAR, birden fazla tehlikeye karşı da yanıt verebilmekte.

Tehdit anında GPS sinyal kanallarını karıştıran İHTAR, drone ların kullanımını engellediği gibi cihazların kontrolünü de ele geçirebilme özelliğine sahip. Merkezi komuta kontrolü ile yönetilen İHTAR, hedef yönünü şaşırtabilen sinyal bozucu sistem barındırmakta.

Aselsan‘ın geliştirdiği bu teknoloji, ilerleyen zamanda çok ihtiyaç duyulan bir teknoloji haline gelecek. Özellikle özel hayatı koruma da çok büyük bir paya sahip olacağını söyleyebilirim.