Afyonkarahisar Aşık Veysel Afyonkarahisar'da Düzenlenen Konserle Anıldı

Aşık Veysel Afyonkarahisar'da Düzenlenen Konserle Anıldı

26.05.2017 - 14:58 | Son Güncellenme:

.

Aşık Veysel Afyonkarahisarda Düzenlenen Konserle Anıldı

AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyonkarahisar'da Alimoğlu Kültür Sanat Araştırma Derneği (AKSAM) tarafından Aşık Veysel türküleri konseri düzenlendi.

Haberin Devamı

Atatürk Kongre Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKSAM Derneği Kurucusu İbrahim Alimoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Aşık Veysel türküleri AKSAM Türk Halk Müziği İcra Topluluğu tarafından seslendirilirken, koro şefliğini Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı Türk Halk Müziği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Servet Yaşar yaptı.

36 kişilik koro ekibi ve 10 kişilik saz ekibi tarafından izleyicilere görsel bir şölen sunuldu. Etkinlikte konuk sanatçı olarak Türk Halk Müziği sanatçılarından Nida Ateş de yer aldı.

Konser öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Nida Ateş, "Geleneksel kültürümüz ve geleneksel müziğimiz için kim ne yapıyorsa hepsine minnet duyarız." dedi.

Haberin Devamı

Ateş, "Bugün burada, bizim topraklarımızın çok büyük saz şairi Aşık Veysel'i anmak için buradayız. Çok mükemmel bir koro hazırlanmış üniversitede ki hocalarında desteği ile sağ olsunlar beni de davet ettiler. Bir bölümde de ben Aşık Veysel türküleri söyleyeceğim. Kültürümüz nerede yaşatılıyorsa alkışlamamız ve saygı duymak gibi bir vazifemiz var." diye konuştu.

Konser sonunda Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban tarafından konuk sanatçı Ateş'e plaket takdim edildi.