Iğdır ASİMDER’DEN IĞDIR DERNEĞİNE ZİYARET

ASİMDER’DEN IĞDIR DERNEĞİNE ZİYARET

25.11.2015 - 14:42 | Son Güncellenme:

.

ASİMDER’DEN IĞDIR DERNEĞİNE ZİYARET

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey ve yönetim kurulu üyeleri, İstanbul’da merkezi bulunan Iğdırlılar Dayanışma ve Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Av. Sinan Bayat ve üyeleri ziyaret ettiler.
Dernek yöneticileri ve üyeleriyle ziyaret esnasında sohbet eden ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, Iğdırlı hemşehrilerinin yaşamlarını sürdürdükleri bu şehirde dayanışma içerisinde olup aynı zamanda kültürlerini yaşatmalarının gençler için çok önemli olduğunu belirtti. Gülbey, “Özellikle doğup büyüdükleri bu şehirde birliktelik sağlayarak sorunlarına çözüm bulmak için dernekleşmeleri çok sevindiricidir. İstanbul ve çevre illerde ASİMDER olarak yaptığımız faaliyetlere vermiş oldukları destekten dolayı da yönetim kurul başkanı Av. Sinan Bayat ve üyelerine teşekkür ederim” dedi.
İstanbul Iğdırlılar Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Av. Sinan Bayat ise, “ASİMDER gibi uluslararası bir platformda mücadele veren teşkilatın genel başkanı ve üyelerinin bizleri ziyaret etmesi çok memnun verici bir ziyarettir bizim için. İstanbul’da yaşayan hemşehrilerimizi bir araya toparlayıp geldiğimiz şehrimizdeki gibi bir dayanışma sağlamak ve bu dayanışma içerisinde kültürümüzü tanıtmak ve yaşatmaktır amacımız. Bizler Ermeni çetelerinin zulmüne maruz kalmış ailelerin torunları olmamızdan dolayı ASİMDER’in vermiş olduğu haklı mücadelesini destekliyoruz” şeklinde konuştu.
Ziyaretin sonunda ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, Iğdırlılar Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Av. Sinan Bayat’a Türkiye-Azerbaycan ve derneğin masa bayrakları ile Ermeni meselelerini içeren çeşitli tarihi kitaplar hediye etti.