Genel Sağlık Aşırı terleme tedavisi

Aşırı terleme tedavisi

29.06.2015 - 10:44 | Son Güncellenme:

Medikal Estetik Hekimi Gül Fennibilek, aşırı terleme sorununun botoks ya da secret yöntemiyle çözülebildiğini kaydetti.

Aşırı terleme tedavisi

Özellikle yaz mevsiminde birçok kişinin korkulu rüyası haline gelen aşırı terleme küçük bir operasyonla yok edilebilir. Medikal Estetik Hekimi Gül Fennibilek, aşırı terleme sorununun botoks ya da secret yöntemiyle çözülebildiğini kaydetti.

Haberin Devamı

Terlemenin vücudun soğutma sistemi olduğunu ifade eden Dr. Gül Fennibilek, terleme işlevinin vücudun adeta soğutma sistemi olduğunu ve toksinlerin atılmasını sağladığı için son derece önemli olduğunu belirtti. İnsanların 4 milyon ter beziyle doğup ergenlik döneminde ter bezlerinin tamamının aktif hale geldiğini de vurgulayan Dr. Fennibilek, “Terleme vücudun ısı, sıvı ve tuz dengesini sağlamaktadır.

Terleme olayı daha çok koltuk altı, ayak ve avuç içlerinde görülmektedir. Kişinin terleme oranı vücudundaki ter bezi sayısıyla bağlantılıdır. Normalde bir kişi 2 ile 4 milyon ter beziyle doğar ve ergenlikle beraber ter bezleri tam olarak aktif hale gelir. Kadınlarda ter bezleri daha fazla olmasına karşın erkeklerde bulunan ter bezleri daha aktiftir” dedi.

Haberin Devamı

Fazla terlediğinden şikayet eden kişinin öncelikle bir doktora muayene olarak, bu terlemenin altında bir hastalık olup olmadığını öğrenmesi gerektiğini belirten Medikal Estetik Hekimi Fennibilek, terlemenin stres, menopoz, akciğer hastalıkları, diyabet, kalp hastalığı gibi pek çok nedenden kaynaklanabileceğini ifade etti.

“AŞIRI TERLEME KİŞİNİN SOSYAL YAŞAMINI OLUMSUZ ETKİLİYOR''

Dr. Gül Fennibilek, bir hastalığa bağlı olmaksızın aşırı terleme yaşayan kişilerin sosyal yaşantılarında hatta kariyerinde de olumsuz etkilere neden olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Bu durumdaki kişiler için aşırı terleme, son derece rahatsız edici bir durumdur ve kişinin sosyal yaşamını etkileyerek mutsuzluğa yol açar. O kadar ki, kişi sosyal çevresinden uzaklaşmak isteyebilir, sosyal ortamlarda bulunmaktan rahatsızlık duyabilir hatta daha da kötüsü, iş ve kariyer seçiminde ciddi sorunlar ile baş etmek zorunda bile kalabilir. Bu durum da doğal olarak kişinin ruh sağlığını ve sosyal yaşam kalitesini olumsuz etkileyebilir.”

AŞIRI TERLEMEYE KALICI ÇÖZÜMLER

Aşırı terleme sorunu yaşayan kişilerin, krem ya da roll-on gibi seçenekler deneyebileceklerini ifade eden Dr. Fennibilek, kalıcı çözüm arayanlar için ise botoks ve secret uygulamasını önerdi.

Botoks uygulamasıyla 6 ay boyunca aşırı terlemeden yüzde 80 oranında kurtulmanın mümkün olduğunu ifade eden Fennibilek, “Kliniğime aşırı terleme problemi ile gelen hastalarımda yaptığım 2 uygulamadan biri uzun zamandır bilinen botokstur.

Haberin Devamı

Bu uygulama ile yaklaşık olarak 4 ila 6 ay boyunca hastalarım aşırı terleme sorunlarından yüzde 80 kurtulmaktalar. Botox uygulamasını yapacağım alana öncelikle lokal anestezik krem uygulaması yapıyorum. 15 dakika sonra da, botolinium toxin olan botoksu enjekte ediyorum. Bu toxin terlemeye neden olan sempatik sinir uçlarını geçici olarak bloke ediyor ve kişiyi rahatlatıyor” dedi.

Daha uzun süreli uygulama olan secretin yan etkileri olmayan bir uygulama olduğunu da ifade eden Dr.Gül Fennibilek, “Bu uygulama cihazın başlığındaki 25 altın iğne ile cilt altındaki 3,5 mm derinlikte yani dermis katmanında bulunan ter bezlerini RF ısısı kullanılarak tahrip etme yöntemine dayalı bir uygulamadır.

Cildin üst katmanlarında yaptığım aynı uygulama sayesinde de gözeneklerin sıkılaşması sonucu terleme tedavisi biraz daha etkin olmakta. Secret tedavisinde yaptığım işlemin hiçbir yan etkiye neden olmaması büyük bir avantaj.

Haberin Devamı

Çünkü bu işlem, cildin görünen üst kısmında bir tahribat oluşturmuyor. Uygulama öncesinde yine işlem yapılacak alana sürülen lokal anestezik krem, uygulamanın ağrısız olmasına yardım ediyor. Secret tedavisi ile kişi en az 1-2 sene aşırı terleme ve koku probleminden kurtuluyor.” diye konuştu.

Yazarlar